19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаЛюбен Пасков с Купа и финал в региона на немска земя

Любен Пасков с Купа и финал в региона на немска земя

Крилото изпраща успешен сезон в Германия

Любен Пасков изпраща силен сезон в Германия. С екипа на своя Влуфен крилото печели Купа (б.а. – негова трета на немска земя), финишира трети в редовния сезон, а освен това, играe финал в своя регион в Първа регионална лига.  

През 2021/2022 Любен Пасков и неговият Влуфен достигат до Топ 3 в шампионата, в който участват общо 14 тима (б.а. – един от тях е и Хаген на Милен Захариев). Това се случи, след като в редовния сезон те достигат до баланс от 16-10.  

Във финалната серия българинът и съотборниците му отстъпват на ББГ Херфорд с 0-2 победи. В последния мач, приключил при резултат 85:111, Любен Пасков записва дабъл-дабъл – 20 точки и 11 борби за 33 минути в игра. Има вероятност и двата финалиста да се качат в по-горна лига през следващия сезон.  

Трофеят за Любен Пасков идва от турнира за Купата на региона, в който в последния етап Влуфен се справя след два мача с Ибенбюрен. След равенство между двата състава в първия двубой, в другия тимът на бившия младежки национал се справя със съперника със 79:71 като гост. За тази победа Любен Пасков отново е много полезен и достига до дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби за 27 минути.  

Впечатленията ми са приятни. Лигата става все по-оспорвана, до последно не се знаеше кои отбори ще влязат в Топ 8, разликата беше много малка и отборите бяха доста равностойни. Изключително съм впечатлен от нашите фенове, които се случваше да пълнят по два буса за гостуванията. Отдавна не ми се е случвало да играя пред такава публика, особено след пандемия, където играхме при празни зали”, споделя пред BBALL.BG Любен Пасков за сезона си с Влуфен.  

“Засега ще се отдам на семейството и ще си дам малко почивка, все пак беше дълъг сезон”, допълва относно бъдещето си бившият играч на Спартак Плевен, който записва средно по 13.8 точки, 8.9 борби и 2.7 асистенции в общо 26 мача на немска земя през този сезон. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани