5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛюбен Пасков: Спартак е клуб с традиции в българския баскетбол

Любен Пасков: Спартак е клуб с традиции в българския баскетбол

Всички сме зажаднели за баскетбол, каза още крилото на Спартак

След 5-годишна пауза извън родината, Любен Пасков се завърна в България и ще играе в НБЛ. Крилото ще бъде част от състава на Спартак Плевен през новия сезон.

30-годишният баскетболист прекара изминалите пет сезона в Германия, а за последно у нас носи екипа на Черноморец. Обичта към играта Любен Пасков получава от майка си – Полина Паскова – бивша националка на България, достигнала до Топ 4 в Европа с женския представителен тим на страната ни през 1991 г. в Тел Авив и носителка на 2 Купи на България със Славия и Нефтохимик.

Ето и какво каза Любен Пасков при завръщането си в България:

Чувствам се добре в България и още повече в Спартак Плевен. Това е клуб с традиции в българския баскетбол. От наблюденията ми, смятам, че първенството е по-равностойно, което е важно за хората. Преди години имаше 1-2 отбора, които доминираха. Сега вече силите са малко по-изравнени”, сподели Любен Пасков.

Престоят ми в Германия е един много полезен опит за мен. Имах възможност да живея там още, но в крайна сметка взехме правилното решение да се приберем в България. Така, че опитът няма кой да ми го вземе и съм щастлив, че бях там. Нивото на отбора, в който бях през последната година в Германия може би се доближава до това на Черноморец и Спартак Плевен. Просто в първенството има много чужденци”, допълва крилото, който бе част от състава на Хертенер през последната година.

Селекцията на Спартак е много добра. Познаваме се и вярваме, че можем да изградим един добър колектив, което ще бъде добра предпоставка за добри резултати. Приемат ме много добре. Ние сме приятели. Приятелско е цялото отношение. Имам добри отношения и с треньора Александър Дяковски, както и с мениджъра Богдан Петков”, заяви Любен Пасков.

Всички сме зажаднели за баскетбол след тази голяма пауза. С нетърпение очакваме да започне сезона. Надяваме се да сме здрави. Това е най-важното, както и хората да се върнат по залите. Без тях спортът нямам смисъл. Най-важно е ние да се подготвим добре преди първенството. Мисля, че времето до началото на сезона ще ни стигне. Имаме и контроли, които ще ни помогнат за това. Надявам се, че ще се справим”, завърши играчът, който преминава още през Славия, Спартак МВР, ЦСКА, Дунав, Академик Пловдив и Балкан.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани