7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАЛука Дончич спаси Далас от елиминация (видео)

Лука Дончич спаси Далас от елиминация (видео)

Маверикс изравниха серията с Финикс за 3-3

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас избегна елиминация в плейофите на НБА. Маверикс повалиха Финикс със 113:86 у дома, за да достигнат до равенство в серията от полуфиналите в Западната конференция за 3-3 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич наниза 33 точки за Далас, които гарнира с 11 борби и 8 асистенции. Реджи Бълок добави 19 и 7 борби. Джейлън Брънсън вкара 18 точки.

Диандре Ейтън оформи дабъл-дабъл за Финикс – 21 точки и 11 борби. Девин Букър го последва с 19 и 8 борби. Крис Пол остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: Макар че игра с контузия в левия крак, Лука Дончич даде импулс на Маверикс за серия от 19-5 през втория период, увеличайки аванса си до 60:45. След това словенецът отбеляза 10 точки в третия период, а отборът му дръпна с 22 точки за 94:72 и до финалната сирена не изпусна контрола над двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Решителният седми мач между Финикс и Далас ще бъде на 15 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани