7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНационални отбориЛука Дончич прати Словения на Олимпиада за първи път в историята (видео)

Лука Дончич прати Словения на Олимпиада за първи път в историята (видео)

Гардът на Далас попиля Литва с трипъл-дабъл насред Каунас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Словения стана първият отбор, който си осигури място на Олимпиадата в Токио, спечелвайки квалификационен турнир. Пред препълнените трибуни на „Жалгирио Арена“ в Каунас европейските шампиони преодоляха Литва след 96:85 във финала на надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич просто бе безпощаден днес! Гардът на Далас оформи първия трипъл-дабъл в турнирите от квалификациите – 31 точки, 11 борби и 13 асистенции, като бе 13/23 при стрелбата си от игра. Всичко това той стори за 34 минути на паркета.

От неговите колеги Влатко Чанчар приключи с 18 и 5 борби. Яка Блажич вкара 16 точки. Майк Тоуби остави срещу името си 13.

Йонас Валанчиунас, Мантас Калниетис и Арнас Бутскевичус бяха най-добри за Литва с по 14 точки.

И ОЩЕ: За първи път в историята си Словения ще играе на Олимпийски игри. Лука Дончич и компания финишират турнира в Каунас без загуба, като остават литовците извън най-големия спортен форум за първи път в самостоятелната им история.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Словения ще бъде в група C на Олимпиадата, където са още Испания, Аржентина и Япония.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – СЛОВЕНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани