12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАЛука Дончич избухна с 51 точки срещу Клипърс (видео)

Лука Дончич избухна с 51 точки срещу Клипърс (видео)

Словенецът обнови личния си рекорд в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лука Дончич не показа никаква милост и навъртя рекордните за себе си в НБА 51 точки. Гардът изведе своя Далас до победа над Лос Анджелис Клипърс със 112:105 у дома, която е под №33 в лигата през този сезон.

НАЙ-ДОБРИ: 22-годишният словенец, който ще бъде в отбора на Леброн Джеймс в Мача на звездите в НБА, отбеляза 28 точки в първата част. Лука Дончич не бе далече и от трипъл-дабъл след 9 борби и 6 асистенции, като бе 7/14 зад дъгата.

От неговите съотборници Дориан Фини-Смит финишира с 12 и 7 борби. По 11 вкараха Реджи Бълок и Джейлън Брънсън.

Маркъс Морис бе най-резултатен за Клипърс с 21 точки. Норман Пауъл се разписа с 19, 6 борби и 6 асистенции. Реджи Джаксън остана с 18 точки и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Маверикс имаха аванс от 5 точки, когато Лука Дончич се завърна за последно на паркета 8 минути преди края. Амир Кофи все пак намали пасива на Клипърс до 3 точки. Дориан Фини-Смит и Реджи Бълок наказаха пропуски на съперника за 102:94, а оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Двата състава ще се изправят отново един срещу друг на 13 февруари. 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – КЛИПЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани