10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориЛуис Скола слага край на кариерата си след Олимпиадата

Луис Скола слага край на кариерата си след Олимпиадата

Крилото си даде още една година

Една от звездите на световния баскетбол Луис Скола най-вероятно ще сложи край на забележителната си кариера след Олимпийските игри в Токио през 2021 г. Това признава самият той пред италианското списание “SportWeek”.

„Кога ще свърши? След година, след Олимпиадата. Едва тогава ще реша какво ще правя“, споделя Луис Скола и добавя: „Мога да продължа да се занимавам с баскетбол, но не и като треньор. Вече получавам много предложения, но нито едно не е толкова вълнуващо, колкото идеята за игра.“

40-годишният баскетболист избра да носи екипа на Варезе през този сезон, за да поддържа форма. Така крилото ще има повече време за почивка, тъй като тимът играе само в елитната Серия А в Италия.

Луис Скола има на сметката си златото от Олимпиадата в Атина през 2004 г., както и бронз от Игрите в Пекин през 2008 г. Освен това, с представителния тим на страната си той достига до финали на световните първенства в Индианаполис през 2002 г. и в Китай през 2019 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани