7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЛокомотив 2020 - НСА е финалът в ББЛ А група

Локомотив 2020 – НСА е финалът в ББЛ А група

Двата тима от регион Запад достигнаха до мача за титлата

Локомотив 2020 и НСА ще играят за титлата в ББЛ А група през този сезон. Двата тима от регион Запад достигнаха до финала в шампионата, след като днес в столичната зала „Триадица“ отстраниха съответно Бавни и яростни и Шабла. Загубилите ще премерят сили в срещата за бронзовите отличия. Мачовете за медалите са утре, като финалът е от 19.00 ч.

Сребърният медалист на Запад Локомотив 2020 се класира за финала, след като победи шампиона в регион Център Бавни и яростни с 88:86 в изключително оспорван и драматичен двубой, решен след повече от два часа и две продължения. Гостите взеха леко предимство в началото, но след силна серия столичният тим поведе със 17:13 след десет минути игра. Авансът на Локомотив 2020 достигна 12 точки в началото на втория период, но на почивката Бавни и яростни намали за 36:38. Тимът от Плевен за кратко изравни в началото на второто полувреме, но след третата четвърт предимството отново бе за съперника му – 55:49. След няколко размени на водачеството 13.4 секунди преди края резултатът отново бе равен – 68:68, като отборът от Плевен не успя да отбележи в последната си атака и мачът бе пратен в продължение. След нова серия от обрати гостите отново имаха възможност да си осигурят победата, но не се възползваха и от нея и се стигна до второ продължение при 77:77. Самуел Франсис изведе Локомотив напред при 88:85 при оставащи 13 секунди. Александър Илиев бе фаулиран след това, вкара първия и изпусна втория наказателен удар, но Антонио Илиев се пребори за топката и донесе успеха на домакините.

Заради натрупани нарушения и двата отбора не завършиха срещата в пълен състав. Най-резултатен за победителите бе Станислав Славейков с 23 точки, като овладя и 17 борби. Самуел Франсис отбеляза 18 точки, по 15 имат игралият пълни 50 минути Кристиян Ставрев (плюс 10 борби) и Милен Дудев. Александър Илиев бе над всички за Бавни и яростни с 25 точки. Христо Ангелов записа 23 точки и 7 борби, Максим Генов е с 21 точки и 12 борби, а Венцислав Георгиев завърши с 14 точки и 13 борби.

В другия полуфинал третият на Запад НСА надви вицешампиона на Изток Шабла с 82:73, най-вече заради по-силната си втора част. Двубоят започна изключително равностойно, но и с доста пропуски, а след десет минути баскетболистите на Явор Аспарухов поведоха с 13:12. През втората част обаче настъпи подем в играта им, те вкараха 30 точки само в нея и на почивката се откъснаха с 43:27. Столичният тим поддържаше двуцифрен аванс и след паузата, а преди заключителната четвърт водеше с 64:47. До края Шабла успя да стопи част от изоставането си, но когато на практика мачът вече се доиграваше.

Георги Дамянов бе най-резултатен за победителите с 22 точки (5 тройки), Виктор Серафимов отбеляза 19, с 11 е Мартин Петров. За Шабла Станислав Цонков отбеляза 27 точки, Симеон Савов реализира 16, с 10 и 7 асистенции завърши Андреан Мавров.

По-рано днес шампионът на Изток Шоутайм се наложи над Несебър с 94:81 и в неделя ще играе за петото място в крайното класиране, където ще има за съперник Ямбол-2. След отказа на Своге да участва във финалите, баскетболистите на Стойо Чолаков, които също попаднаха в този поток, почиваха днес. Несебър започна по-добре мача и след десет минути игра поведе с 24:21. След това обаче варненският тим взе инициативата и бързо стигна до пълен обрат, като на почивката вече водеше с 47:39. Разликата в полза на Шоутайм продължи да расте и след паузата, а преди заключителната четвърт тимът се откъсна със 73:52. Баскетболистите на Стойчо Кукучев спечелиха последната част, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

Анди Франсис бе над всички за победителите с 33 точки и 7 борби, Николай Николов отбеляза 24 точки, Красимир Димитров вкара 14, с 11 е Наско Христов. За Несебър дабъл-дабъл записаха Емилиян Грудов (24 точки и 15 борби) и Даниел Димитров (19 точки и 10 асистенции), Ростислав Алексов се отчете със 17 точки и 9 борби, а Мартин Патринков добави 15 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани