Локомотив 2020 и Фаб Файв спечелиха последните си мачове от редовния сезон в ББЛ А група

Георги Младенов влезе в ролята на съдия

785

Локомотив 2020 и Фаб Файв спечелиха последните си мачове от редовния сезон в регион Запад на ББЛ А група. Двубоите се проведоха тази вечер в столичната зала „Триадица“.

В първата среща Локомотив 2020 надви Микс със 79:78 след кош в самия край, въпреки че преди това имаше преднина от 17 точки. На мача нямаше съдии, като в тази роля влезе старши-треньорът на „черно-белите“ Георги Младенов. Срещата обаче бе без значение за класирането. Победителите вече си бяха гарантирали третото място преди плейофите, където на четвъртфиналите ще играят с шестия ЦСКА, докато съперникът им не успя да се класира за тях.

Локомотив 2020 започна да трупа разлика още от самото начало и след десет минути игра се откъсна с 24:12. 12 безответни точки за съперника му на старта на втория период обаче бързо възстановиха равенството. Играта продължи доста равностойно, а след десет минути игра символичните домакини отново водеха, този път при 40:36. Баскетболистите на Георги Младенов взеха инициативата след паузата, а преди последната част вече имаха двуцифрена преднина – 65:52, като за кратко тя достигна и 17 точки. Микс обаче не се отказа и две минути преди сирената стигна до пълен обрат при 76:75. Последва размяна на кошове, а тройка на Кристиян Ставрев при оставащи 35 секунди донесе победата на Локомотив за крайното 79:78.

Кристиян Ставрев бе и най-резултатен за победителите с 18 точки, като има и 7 борби. Калоян Пенчев вкара 15 точки, а по 13 добавиха Станислав Славейков (10 борби) и Самуел Франсис. За съперника Динко Христов се отчете с 19 точки, Матей Митев отбеляза 17, а по 11 имат Денис Василев и Валентин Анакиев.

В другата среща Фаб Файв се наложи над Локомотив София с 86:75, след като водеше през целия мач и завърши на осмата позиция, а в плейофите ще играе срещу лидера Спортист Своге. Последният му опонент пък не успя да се класира за фазата на елиминациите.

Само за няколко минути Фаб Файв натрупа двуцифрена преднина, а след доста резултатна първа четвърт поведе с 27:20. Разликата падна едва до 3 точки през втория период, но на почивката тимът отново увеличи преднината си за 47:38. Символичните домакини в мача стартираха второто полувреме със серия от 18:4 и се откъснаха с 23 точки аванс, а преди последната четвърт водеха със 73:54. Локомотив София спечели последната част, но без това с нещо да промени крайния изход на мача.

Камен Атанасов завърши с 30 точки и 7 борби за успеха, силно игра и Мартин Горунов с 18 точки и 19 борби, а по 11 точки добавиха Александър-Марко Милър и Николай Леков. За другия столичен тим 18 точки и 11 борби има Радослав Колев, по 13 точки отбелязаха Димитър Петров и Денислав Иванов.

Предишна статияДий Бост на ниво, но Монако се препъна във Франция
Следваща статияЛейкърс окачиха шампионския си банер след близо шест месеца закъснение (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."