10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛокомотив 2020 е на полуфинал на Запад

Локомотив 2020 е на полуфинал на Запад

НСА изравни на Енигма Фойерверк в ББЛ А група

Локомотив 2020 е първият полуфиналист в регион Запад на ББЛ А група, след като отстрани ЦСКА с 2-0 победи. НСА пък изравни четвъртфиналната серия срещу Енигма Фойерверк и я прати в решителен трети мач. Двубоите се проведоха в столичната зала „Триадица“.

Победата на Локомотив 2020 срещу ЦСКА отново не бе лесна, като мачът завърши при 82:75. „Черно-белите“ изоставаха през почти цялото първо полувреме, но успяха да измъкнат успеха в края. Те очакват съперника си на полуфиналите, като ще се изправят срещу победителя от двойката Хебър – Правец.

„Армейците“ започнаха по-добре мача и след няколко минути игра поведоха с 18:10, но след първата част преднината им бе едва 2 точки – 22:20. Надстрелването между Виктор Маргаритов и Станислав Славейков продължи и през втората четвърт, като именно те бяха водещите фигури в отборите си. В края на полувремето Локомотив 2020 за кратко стигна до обрат, но на почивката ЦСКА отново имаше минимална преднина при 44:43. Срещата продължи да бъде много оспорвана и след паузата, а след няколко смени на водачеството, преди заключителната четвърт баскетболистите на Георги Младенов бяха напред с 62:60. Тимът на Христо Ценов изравни в началото на последната част, но след това Локомотив 2020 дръпна с няколко точки и задържа преднината си до последно.

Станислав Славейков бе над всички за победителите с 29 точки и 12 борби, Самуел Франсис реализира 19 точки, 10 е Антонио Илиев. За ЦСКА Виктор Маргаритов завърши с 18 точки и 8 борби, Мартин Русев наниза 16 точки, 14 и 7 борби добави Даниел Запрянов.

След драматичната загуба в първия мач, НСА постигна категорична победа срещу Енигма Фойерверк с 95:73, като в неделя двата тима ще определят и кой от тях ще се класира за полуфиналите.

Баскетболистите на Явор Аспарухов стартираха мача със серия от 10-0, благодарение на по-добрата си игра в подкошието и след десет минути игра бяха напред с 25:15. Тимът на Георги Давидов обаче заигра по-добре и в средата на втория период изравни за 29:29, но после НСА отново започна да увеличава аванса си и на почивката той отново бе двуцифрен – 45:35. След паузата играта тръгна сравнително равностойно, но преди последната четвърт отборът от спортната академия водеше с най-голямата разлика до момента при 67:52. За кратко Енигма Фойерверк се доближи на 8 точки от своя съперник в оставащото време, но НСА завърши мача със серия от 17-3 и спечели убедително.

Виктор Серафимов завърши с 24 точки и 7 асистенции за НСА, Мартин Петров отбеляза 19 точки, 18 има Даниел Милчев, с 15 е Георги Дамянов. За съперника Христо Гатев вкара 17 точки, с по 13 са Виктор Германов, Любомир Орешаров и Петър Загоров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани