13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориЛитва с баскетболисти от НБА и Евролигата срещу България

Литва с баскетболисти от НБА и Евролигата срещу България

Отборът на Казис Масквитис ще гостува в Самоков на 1 юли

Литва ще има на разположение за последните си мачове от първата фаза на световните квалификации играчи от НБА и Евролигата. Селекционерът на балтийците Казис Масквитис ще разчита на група от 15 баскетболисти за подготовката, а след това от тях ще избира за срещите с България на 1 юли в Самоков и с Чехия на 4 юли в Клайпеда.

В ростера на литовците впечатление правят Арнолдас Кулбока (Шарлът) и Игнас Браздейкис (Орландо) в НБА, както и Мариус Григонис (ЦСКА Москва), Тадас Седекерскис (Баскония), Каролис Лукошиунас, Лауринас Бирутис и Регимантас Миниотас (Жалгирис).

Ето и съставът на Литва:

Литва ще играе контроли с Латвия на 22 юни в Рига и на 26 юни в Шауляй. Момчетата на Казис Масквитис започват подготовка на 16 юни.

Литва заема първо място в група F на световните квалификации с баланс от 4-0. Втори е Босна и Херцеговина с 2 успеха и 2 поражения. България се нарежда на трета позиция с 1 победа и 3 загуби, а след това е Чехия със същия актив.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани