14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАЛейкърс на финал на Запад за първи път от 10 години (видео)

Лейкърс на финал на Запад за първи път от 10 години (видео)

"Езерняците" прекратиха сезона на Хюстън

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс се класираха на финал в конференцията си за първи път от десетилетие. “Езерняците” отстраниха Хюстън след 119:96 и 4-1 победи в серията от полуфиналите на Запад.

И ОЩЕ: За първи път от 2010 г. тимът от Ел Ей ще се бори за златото на Запад, като тогава триумфира с 4-2 в серията с Финикс. За Леброн Джеймс пък достигането на предпоследния етап в плейофите в НБА се случва за 11-ти път. Краля има 6 финала в конференция с Кливланд, четири с Маями и сега с Лейкърс.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс изведе Лейкърс до четвърта поредна победа в серията след 29 точки, 11 борби и 7 асистенции. Кайл Кузма се отчете със 17. Маркъс Морис отбеляза 16 точки.

Джеймс Хардън бе най-резултатен за Хюстън с 30 точки, 6 борби и 5 асистенции. Джеф Грийн вкара 13. Ръсел Уестбрук остана с 10 точки и 6 асистенции.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Ръсел Уестбрук доближи Рокетс на 7 точки от съперника в края на третата четвърт. Отговорът на Лейкърс обаче не закъсня. Те направиха серия от 15-0 и дръпнаха с 95:69, а оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финалите на Запад Лейкърс ще се изправят срещу победителя от двойката Клипърс/Денвър.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ХЮСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани