15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАЛейкърс и Клипърс пожелаха прекратяване на сезона в НБА

Лейкърс и Клипърс пожелаха прекратяване на сезона в НБА

Голяма част от останалите отбори обаче са на друго мнение

Напрежението около НБА наистина е огромно. Ситуацията ескалира снощи, когато лигата отложи три мача от плейофите в Орландо заради бойкот на отборите, породен от расовата несправедливост и полицейската бруталност в САЩ.

Според медиите отвъд океана, поне два клуба са се обявили за прекратяване на сезона. Това са Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс.

Голяма част от останалите клубове са дали съгласието си да продължат със срещите от елиминациите през 2019/2020. Това е накарало лидерът на Лейкърс Леброн Джеймс да напусне срещата на играчите, проведена в кампуса.

По време на събирането Краля е пояснил, че иска да види собствениците на клубове по-ангажирани със ситуацията. Разговорите обаче са приключили по “неприятен начин”, тъй като не е постигнато съгласие какво ще се случва занапред.

По-късно днес представителите на играчите ще присъстват на събрание на Борда на НБА.

Милуоки бе първият отбор, който не излезе за среща от плейофите в Орландо късно снощи. Примерът на Бъкс бе последван от Хюстън, Оклахома, Портланд и Лейкърс. Причината е скорошната стрелба срещу афроамериканеца Джейкъб Блейк от полицията в Уисконсин.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани