10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛевски с осми успех в НБЛ

Левски с осми успех в НБЛ

Шампионите надиграха Шумен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски спечели за осми път в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов надигра Шумен със 75:51 в мач от 13 кръг в родния елит. „Сините“ имат в актива си и 4 загуби, като заемат четвърто място в класирането, докато новакът в шампионата е девети с 1 успеха и 12 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов завърши с 22 точки и 5 асистенции за Левски. Ивица Радич добави 16 и 9 борби. Цветомир Чернокожев реализира 12 точки плюс 7 борби. Николай Михайлов овладя 11 борби в добавка към 8 точки.

Деян Биелич бе най-добър за Шумен и оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 11 борби. С по 10 останаха Александър Милов и Маркъс Майърс, като първият грабна и 8 борби. След почти два месеца извън паркета в игра се завърна Милош Чойбашич.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините започнаха със серия от 9-0, дело на Цветомир Чернокожев, Ивица Радич и Чавдар Костов. Шумен отговори чрез Виктор Серафимов, Маркъс Майърс и Александър Милов, за да намали до 8:11. Ивица Радич, Асен Великов и Чавдар Костов дадоха двуцифрен аванс на Левски за 25:12. През втория период столичани държаха инициативата и чрез Асен Великов, Цветомир Чернокожев и Чавдар Костов фиксираха 39:22 в своя полза на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата преднината на шампионите стигна 22 точки след успешни акции на Цветомир Чернокожев, Венцислав Петков и Чавдар Костов. Шумен отвърна чрез Деян Биелич, Александър Милов и Маркъс Майърс, за да сведе изоставането си до 15 точки. Ивица Радич и Цветомир Чернокожев пък фиксираха 56:43 след 30 минути. През последната четвърт Георги Кендеров и Маркъс Майърс доближиха Шумен на 13 точки от съперника. Левски реагира с 8 безответни точки на Ивица Радич, Чадвар Костов и Николай Михайлов за +22 точки в своя полза, като до финалната сирена нищо на паркета не се промени.

И ОЩЕ: Срещата за Шумен не довърши Виктор Серафимов, който получи травма в крака.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 януари Шумен ще приеме Ямбол, а пет дни по-късно Левски ще гостува на ямболии.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ШУМЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани