5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаЛевски с грешна стъпка в Косово (видео)

Левски с грешна стъпка в Косово (видео)

Българският шампион загуби от Сигал Прищина в мач от Балканската лига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски продължава битката си за място в решителния етап на Delasport Балканска лига. При визитата си в Косово отборът на Тити Папазов загуби от Сигал Прищина с 63:66 в мач от група C на турнира. Българският шампион е втори в този поток с баланс от 3-2, докато косоварите са с 3 успеха и 1 поражение и са на трета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков завърши с 13 точки и 5 борби за Левски. Адонте Паркър отбеляза 12.

Лейсон Зекири бе най-резултатен за Сигал Прищина с 19 точки и 6 борби. Ян Палокай добави 14 и 5 борби. С 10 точки приключи Меритон Исмаили. 

И ОЩЕ: За Левски днес не играха Марио Литъл и Николай Михайлов.

КЛЮЧЪТ: Левски започна по-уверено и чрез Венцислав Петков, Асен Великов и Станислав Ваклинов поведе с 24:16 след 10 минути игра. През втория период двата състава бяха равностойни, но „сините“ съумяха да запазят аванса си за 40:32. След паузата домакините вдигнаха оборотите в защита и чрез серия от 12-1 обърнаха за 54:49, но столичани изравниха – 54:54 чрез Адонте Паркър и Венцислав Петков. През последната четвърт Сигал отново излезе напред със 7 точки, след като Девин Томас и Хенри Дугат бяха точни. В края Левски все пак заличи част от пасива си чрез Ивица Радич, Цветомир Чернокожев и Венцислав Петков, но Дугат с два успешни наказателни удара сложи точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващата седмица Сигал ще има два двубоя – срещу Апоел Галил Елион на 5 април и срещу Левски в София на 7 април. Резултатите от двете срещи ще определят крайното класиране в групата.

СТАТИСТИКА ОТ СИГАЛ ПРИЩИНА – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на срещата:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани