10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛевски мина кота 100 на старта на плейофите в НБЛ (видео)

Левски мина кота 100 на старта на плейофите в НБЛ (видео)

Столичани не показаха колебания срещу скъсения състав на Берое

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски направи първата крачка към полуфиналите в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов не показа колебания срещу скъсения състав на Берое след 116:74 в първия мач от 1/4-финалите в родния шампионат.

НАЙ-ДОБРИ: Зейн Ноулс даде тон на Левски с 28 точки и 8 борби. Ивица Радич добави 24 и 8 борби. Марио Литъл се завърна с 14 точки. Христо Захариев вкара 13. Венцислав Петков се отчете с 12 точки, 5 борби и 6 асистенции.

За Берое днес не играха контузените Седариан Рейнс и Обина Олека. В тяхно отсъствие Антон Кук бе най-добър с 22 точки, от които 6 тройки. Мартин Сотиров се разписа с 18 и 6 борби. Дамян Минков остана с 15 точки.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Левски направи серия от 16-0, дело на Николай Михайлов, Ивица Радич, Венцислав Петков и Христо Захариев, за да дръпне с 35:20 след 10 минути игра. Втората четвърт бе равностойна, а след края й домакините съумяха да запазят двуцифрения си аванс за 60:47. В третия период столичани решиха всичко и направиха преднината си над 30 точки, водени от Зейн Ноулс, Ивица Радич и Христо Захариев, за да стигнат до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до два успеха от три двубоя. Вторият мач между Берое и Левски ще бъде на 5 май от 19.00 ч. в зала „Общинска“. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани