5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Левски Лукойл с разгром за полуфинал

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Левски Лукойл с разгром за полуфинал

Отборът на Тити Папазов нямаше особени проблеми срещу Спартак Плевен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл започна защитата на Купата на България с убедителна победа. В “Арена Асарел” селекцията от Тити Папазов не срещна особени трудности срещу Спартак Плевен след 101:62 в третия 1/4-финал в надпреварата. Това ще бъде четвърти пореден полуфинал в турнира за столичани.

НАЙ-ДОБРИ: За Левски Лукойл Кийт Бенсън оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби. Христо Захариев се отчете със 17 и 5 асистенции. Венцислав Петков приключи с 13 точки. Йордан Минчев бе близо до двойните показатели – 12 и 8 борби. Чавдар Костов се завърна в игра с 11 точки.

За Спартак Плевен единствен с двуцифрен точков актив бе Любен Пасков с 10 точки. Мартин Маринов остана с 9.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойното начало Левски Лукойл постепенно си осигури двуцифрен аванс за 28:16 чрез Кейт Бенсън и Данило Тасич. През втория период столичани увеличиха аванса си до 22 точки чрез Йордан Минчев и Тайрън Брейзълтън. Христо Захариев довърши започнатото и фиксира 57:29 след 20 минути. След паузата разликата в полза на носителя на Купа България 2020 набъбна до +39 точки, а Спартак така и не успя да намери сили да се противопостави на съперника, финиширал с 14 тройки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (13 март) от 20.00 ч. Левски Лукойл ще играе срещу победителя от двойката Ямбол/Берое на полуфиналите. Двубоят можете да проследите в ефира на Max Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани