15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаЛевски Лукойл приключи с квалификацията в Шампионската лига

Левски Лукойл приключи с квалификацията в Шампионската лига

Прометей сложи точка на спора още преди почивката със серия от 33-0

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл отпадна от квалификацията за Шампионската лига, която стартира в София. В „Арена Армеец“ селекцията на Тити Папазов, съставена изцяло от българи, загуби от украинския Прометей с 56:96 в първия мач от пресявките у нас.

НАЙ-ДОБРИ: Венцислав Петков отбеляза 19 точки за Левски Лукойл. Чавдар Костов добави 11 и 7 борби. Цветомир Чернокожев се разписа с 10 точки и 5 асистенции.

В началото имахме някои искри, показващи нашите способности. Един мач обаче е 40 минути, а ние все още не сме готови да играем на такова темпо толкова дълго„, сподели Цветомир Чернокожев.

Шон Еванс бе най-резултатен за Прометей с 18 точки плюс 14 борби. ДиАнджело Харисън се отчете с 16. Вячеслав Петров вкара 13 точки. Ди Джей Стивънс остана с 11 точки и 6 борби.

И ОЩЕ: Христо Захариев не бе в групата на Левски Лукойл за двубоя, заради контузия. Неговият колега Асен Великов пък изигра първи минути в официална среща след повече от година отсъствие от терените.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Столичани започнаха силно и на бърза ръка си осигуриха двуцифрен аванс за 19:8 чрез Цветомир Чернокожев, Венцислав Петков и Чавдар Костов. Асен Великов наниза шестата тройка за своя тим в първите 10 минути, за да фиксира 27:15 в негова полза. През втория период украинците направиха серия от 33-0, за да обърнат до 48:27 чрез ДиАнджело Харисън, Шон Еванс и Ди Джей Стивънс. Проблемите за българския шампион се увеличиха с още един след четвъртия фаул на Цветомир Чернокожев. Почти 10-минутната суша без кош за Левски Лукойл бе прекъсната с тройка на Венцислав Петков, който фиксира 33:48 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите не намалиха оборотите и чрез Шон Еванс и Крис Доу увеличиха преднината си до 36 точки за 74:38. До края на двубоя ситуацията на паркета не се промени, а финалната сирена прозвуча при 96:56 в полза на Прометей.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 септември в „Арена Армеец“ Прометей ще спори с Опава в първия полуфинал от квалификацията в Шампионската лига.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – ПРОМЕТЕЙ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани