11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл на крачка от финал в НБЛ

Левски Лукойл на крачка от финал в НБЛ

Столичани с втори пореден успех на полуфиналите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл се доближи с още една крачка до финалите в НБЛ. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов се наложи над Балкан с 84:53 във втория мач от 1/2-финалната плейофна серия в мъжкия ни елит, за да поведе с 2-0 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Данило Тасич се отчете с 15 точки и 7 борби за Левски Лукойл. Христо Захариев добави 13, 12 борби и 6 асистенции. Венцислав Петков вкара 12 точки. Кийт Бенсън остави срещу името си 10 и 7 борби.

Нито един от играчите на Балкан не завърши с двуцифрен точков актив. Димитър Димитров бе най-резултатен с 9 точки и 7 борби. Станимир Маринов се разписа с 8. Николай Грозев и Давонтей Джордан останаха с по 7 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Столичани решиха всичко още през първата част със серия от 23-9, дело на Данило Тасич, Венцислав Петков, Христо Захариев и Кийт Бенсън. До финалната сирена Левски Лукойл не изпусна лидерството и направи аванса си 31 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Ботевград. Следващият мач между Балкан и Левски Лукойл ще бъде на 9 май от 19.00 ч. и ще бъде предаван пряко по Маx Sport 2.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани