7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаЛевски Лукойл започва битката за място в Шампионската лига срещу украинци (видео)

Левски Лукойл започва битката за място в Шампионската лига срещу украинци (видео)

Прометей ще бъде първото изпитание пред "сините" през септември

Левски Лукойл научи съперниците си в квалификацията за Шампионската лига. Това се случи по време на днешния жребий, който се проведе в Швейцария, в Дома на баскетбола.

Първенецът на България ще стартира участието си от първия кръг на пресявките, в които ще се ключат общо 24 тима. Първият противник на Левски Лукойл ще бъде шампиона на Украйна Прометей, който е дебютант в ШЛ, но е познат на родната публика от участието си във ФИБА Къп през миналия сезон. Тогава украинците играха срещу Рилски спортист в „балона“ в Самоков, като достигнаха до Топ 16 на втория по сила турнир, организиран от международната центрола.

Мачовете от първия кръг на квалификацията в Шампионската лига ще бъдат на 13 и 14 септември. 

Ако премине във втория етап, Левски Лукойл ще се изправи срещу вицешампиона на Чехия от 2020/2021 Опава, а тези срещи ще бъдат на 15 и 16 септември. В случай, че прескочи и това изпитание, българският тим ще спори с по-добрия от Апоел Ейлат (Израел)/Парма (Русия) – Льо Ман (Франция) в третия кръг на пресявките, който ще бъде на 17 септември.

Победителят ще си проправи път до редовния сезон в Шампионската лига, който стартира на 4 октомври. В него ще участват общо 32 състава.

Вижте пълен запис на жребия:

Левски Лукойл срещу испанци, италианци и германци, ако прескочи квалификацията в ШЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани