12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл дръпна с 2-0 във финала в НБЛ

Левски Лукойл дръпна с 2-0 във финала в НБЛ

Столичани взеха сериозно предимство след успехите в Самоков

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл взе сериозно предимство във финалите в НБЛ, тръгвайки си от Самоков с две поредни победи. Тимът на Тити Папазов се справи със съпротивата на Рилски спортист с 87:79 във втория мач от битката за титлата в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Тайрън Брейзълтън вкара 20 точки за Левски Лукойл, допълнени от 5 борби и 6 асистенции. Данило Тасич го последва с 19, 13 борби и 5 асистенции. Кийт Бенсън добави 16 точки. Чавдар Костов и Йордан Минчев вкараха по 12, като вторият овладя и 6 борби.

Николас Карвачо бе най-добър за Рилски спортист с 22 точки и 8 борби. Златин Георгиев се разписа със 17. Тихомир Желев остана с 14 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Подобно на първия мач от серията, Левски Лукойл стартира по-добре и поведе с 11:4 чрез Данило Тасич, Кийт Бенсън и Чавдар Костов. Рилецо отвърна с две поредни тройки на Златин Георгиев и Брендън Браун, както и с два успешни наказателни удара на Николай Георгиев за 14:12. Столичани отново дръпнаха с 8 точки чрез дуото Тайрън Брейзълтън и Кийт Бенсън, но Рилски изравни за 20:20 чрез Златин Георгиев и Николас Карвачо след 10 минути.

През втория период нито един от двата отбора не успя да поведе с повече от 5 точки, а битката бе за всеки сантиметър по паркета, преди Данило Тасич да вкара за 45:37 в полза на гостите. Златин Георгиев все пак постави на таблото 45:39.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След завръщането от съблекалните Левски Лукойл започна ударно третия период и чрез Тайрън Брейзълтън и Данило Тасич се изстреля напред с 52:42. Рилецо реагира и сведе пасива си до 4 точки чрез Николас Карвачо. Графата с технически пък набъбна до 3 след такова на Венцислав Петков, а с фаулове натежаха високите играчи на „сините“ Данило Тасич и Кийт Бенсън. Николас Карвачо и Павлин Иванов пък върнаха самоковци в играта след 56:56. Четвъртият фаул дойде и за Венцислав Петков. Тайрън Брейзълтън от едната страна и Деян Карамфилов от другата не сбъркаха след 66:65.

През последната четвърт Йордан Минчев се справяше добре под коша, а Левски Лукойл отново се оказа напред, но с +7 след неспорстменски фаул на Златин Георгиев. Данило Тасич и Райън Райт пък направиха разликата 11 точки в полза на Левски Лукойл. Отсъден фаул на Христо Захариев доведе до реакция на Тити Папазов, след което и до техническо за нея, присъединил се към своя колега Людмил Хаджисотиров, получил такова по-рано в двубоя. Златин Георгиев намали до 72:79, но Кийт Бенсън се появи от пейката, а Левски Лукойл се оказа напред с 11 точки, като това се оказа достатъчно.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести за два мача в София, като те ще бъдат на 24 и 26 май в зала „Универсиада“. Играе се до четири успеха от седем срещи.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани