7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл допълни полуфиналистите в НБЛ до три

Левски Лукойл допълни полуфиналистите в НБЛ до три

В мач с общо 203 точки столичани измъкнаха победа срещу Ямбол в края

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл е третият полуфиналист в НБЛ през този сезон. Селекцията на Тити Папазов надви коравия отбор на Ямбол със 102:101 в гост в драматичен втори мач от серията, решен буквално в последните секунди. Така столичани приключиха 1/4-финалите след 2-0 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Кийт Бенсън отбеляза 24 точки плюс 9 борби за Левски Лукойл. Чавдар Костов добави 17 и 6 борби. Христо Захариев се отчете с 13 точки. Тайрън Брейзълтън остана с 12 и 6 асистенции.

Иван Лилов нямаше спиране за Ямбол и избухна с 37 точки и 7 асистенции. Ерик МакГил се разписа с 19, 5 борби и 8 асистенции. Евгени Василев и Кръстан Кръстанов останаха с по 10 точки, като вторият грабна и 7 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: 30 секунди преди сирената Иван Лилов постави равенство на таблото за 101:101. Успехът на Левски Лукойл подпечата Данило Тасич с успешен наказателен удар 27 секунди преди края, а в последната си атака домакините не успяха да вкарат.

КАКВО СЕ ПРЕДСТОИ: На полуфиналите в НБЛ Левски Лукойл ще се изправи срещу победителя от двойката Берое/Балкан. В серията ще се играе до три победи от пет двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани