8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаЛевски Лукойл дава старт на европейските изпитания за българските отбори през новия...

Левски Лукойл дава старт на европейските изпитания за българските отбори през новия сезон

"Сините" срещу Прометей днес от 17.00 ч. в първия мач от квалификацията в Шампионската лига

Левски Лукойл ще даде старт на европейските изпитания за българските отбори през новия сезон. Днес от 17.00 ч. в столичната „Арена Армеец“ „сините“ ще се изправят срещу украинския първенец Прометей в първия мач от квалификацията в Шампионската лига. Срещата можете да наблюдавате в ефира на Max Sport 2.

Левски Лукойл ще бъде в изцяло български състав за пресявките в турнира. В състава на столичани за надпреварата са картотекирани Асен Великов, Чавдар Костов, Христо Захариев, Венцислав Петков, Цветомир Чернокожев, Станислав Ваклинов, Лъчезар Димитров, Милен Захариев, Мартин Петров, Николай Михайлов, Даниел Кунторов и Александър Папазов.

Срещу себе си Левски Лукойл ще има тим, който завоюва първата си титла в своята история през миналия сезон. Прометей е познат на родните фенове от изявите му срещу Рилски спортист във ФИБА Къп през 2020/2021. Начело на отбора е Ронен Гинсбург, който преди време гостува в Ботевград като селекционер на Чехия. В ростера му впечатление правят американците Антонио Кембъл, Крис Доу, Шон Евънс, ДиДжей Стивънс и ДиАнджело Харисън, както и опитните Денис Лукашов, Олександър Липови и Вячеслав Петров.

Още един двубой ще има днес в „Арена Армеец“. В 20.00 ч. на паркета ще излязат Парма и Апоел Ейлат. Победителите от двете срещи ще играят срещу Опава и Льо Ман на полуфиналите на 16 септември. Финалът на квалификацията в София ще бъде на 18 септември.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани