7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл - Балкан - ударното начало на полуфиналите в НБЛ

Левски Лукойл – Балкан – ударното начало на полуфиналите в НБЛ

Eдно от най-оспорваните съперничества през последните години в българския баскетбол отново е на дневен ред

Левски Лукойл и Балкан е едно от най-оспорваните съперничества през последните години в българския баскетбол. Нова глава от него ще бъде написана през този сезон в НБЛ, тъй като двата състава ще се изправят един срещу друг на полуфиналите. Мач №1 от серията е днес от 19.00 ч. в столичната зала „Универсиада“.

Левски Лукойл и Балкан са последните два шампиона в родния елит. Столичани прибраха във витрината си титлата в шампионата през 2018 г., а 12 месеца по-късно тя отиде в Ботевград. И в двата случая двата отбора се срещнаха на финал, но този път само един от тях ще продължи напред.

Какво обаче предложиха Левски Лукойл и Балкан през 2020/2021 досега в НБЛ:

Съперничеството

През този сезон Балкан и Левски Лукойл имат три сблъсъка помежду си. Ботевградчани взеха първия с 68:66 при визитата си в София през декември. „Сините“ си върнаха в Ботевград през февруари с 81:76, а освен това, надвиха своя съперник и в столицата със 78:74 през миналия месец.

Статистиката

Срещу себе си Балкан ще има второто най-добро нападение в първенството, като Левски Лукойл вкарва средно по 89.4 точки. Тимът на Тити Папазов е и втори по чадъри в НБЛ, като има общо 68, а освен това е сред най-полезните. „Зелените“ пък нямат равен при отнетите топки – с 8.9, но зад тях са съперниците им от София с 8.7. Отборът на Йовица Арсич е и втори по асистенции – с 22.0.

Играчите

Данило Тасич, Чавдар Костов и Христо Захариев ще бъдат сред основните задачи на защитата на Балкан в следващите дни. И тримата имаха основна роля за двата успеха на Левски Лукойл през сезона срещу „зелените“. От другата страна трябва да внимават за Тауан Ейджи, Дарко Балабан и Сияни Чеймбърс, ако той се появи в игра днес, както и за Божидар Аврамов, който в последно време показва наистина силна форма.

В серията се играе до три победи от пет двубоя

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани