9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЛевски в компанията на Рилски сред 1/2-финалистите в НБЛ (видео)

Левски в компанията на Рилски сред 1/2-финалистите в НБЛ (видео)

Столичани сложиха точка в 1/4-финалната серия с Берое след 2-0

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски си осигури място на полуфиналите в НБЛ. Момчетата на Тити Папазов не се дадоха на Берое след 87:79 при визитата си в зала „Общинска“ и приключиха серията от 1/4-финалите с 2-0 победи, за да продължат напред.

НАЙ-ДОБРИ: Ивица Радич оформи дабъл-дабъл за Левски – 18 точки и 10 борби. Чавдар Костов, Венцислав Петков и Марио Литъл добавиха по 13. Адонте Паркър приключи с 10 точки и 7 борби.

Александър Янев също стигна до двойните показатели за Берое – 23 точки и 12 борби. Мартин Сотиров вкара 17 и 7 асистенции. Дамян Минков остави срещу името си 15 точки, 6 борби и 7 асистенции. Седариан Рейнс остана с 13 точки и 10 борби.

РАЗВИТИЕТО: „Сините“ взеха нещата в свои ръце още в началото и си осигуриха двуцифрен аванс за 21:10 след 10 минути след силна игра на Марио Литъл, Чавдар Костов, Христо Захариев и Зейн Ноулс. През втората част гостите направиха аванса си 16 точки чрез Венцислав Петков и Николай Михайлов, но Берое не се отказваше и чрез Александър Янев и Дамян Минков сведе пасива си до 8 точки за 34:42.

След паузата Дамян Минков продължи инерцията на старозагорци за 42:45. Столичани отвърнаха чрез Адонте Паркър, Марио Литъл, Ивица Радич и Чавдар Костов за 69:53. В последната четвърт „зелено-белите“ не отстъпваха и сведоха изоставането си до 67:74 след тройка на Мартин Сотиров. Левски обаче удържа лидерството си и чрез Ивица Радич, Марио Литъл и Чавдар Костов стигна до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите в НБЛ Левски ще спори с победителя от двойката Балкан/Академик Пловдив. Във втория етап на елиминациите ще се играе до три успеха от пет двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЛЕВСКИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани