9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛевски върна Купата на България във витрината си след 3-годишна пауза

Левски върна Купата на България във витрината си след 3-годишна пауза

"Сините" победиха ЦСКА в първото Вечно дерби за трофея от 30 години насам

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски е новият носител на Купата на България. В „Арена София“ отборът на Димитър Ангелов спечели трофея в дуел срещу ЦСКА след 86:81 в първото Вечно дерби за него след 30 години. Това бе втори успех на „сините“ над големия съперник през сезона.

И ОЩЕ: Това бе 16-та Купа за Левски и първа от 2020 г., като последната отново бе спечелена в София. Трофеят е първи и за Димитър Ангелов, който официално пое „столичани“ като старши-треньор от началото на сезона.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет наниза 22 точки за Левски. Серхий Павлов добави 14 и 5 борби. Лъчезар Димитров се разписа с 12 точки. Марио Боянов се включи от пейката с 11. Джон Флорвиъс се отчете с 10 и 6 борби.

Брандън Йънг бе най-добър за ЦСКА с 21 точки, 6 борби и 7 асистенции. Таменанг Чо финишира с 20, 10 борби и 5 асистенции. Мартин Сотиров остана с 10 точки.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна по-съсредоточено и чрез Алън Арнет, Джон Флорвиъс и Златин Георгиев поведе с 10:5. ЦСКА реагира и чрез Таменанг Чо, Алекс Симеонов и Андрей Иванов обърна за 16:12 в своя полза. От другата страна с няколко успешни акции на Серхий Павлов „сините“ се доближиха за 15:16, но съперникът им фиксира 27:20 в своя полза чрез Дамян Минков.

През втория период „армейците“ поведоха с 10 точки след кош на Таменанг Чо, но „сините“ направиха серия от 10-0, дошли от Алън Арнет, Джон Флорвиъс и Серхий Павлов, за 31:31. Отборът на Росен Барчовски обаче вкара 6 поредни точки, дело на Мартин Сотиров, Зейн Ноулс и Брандън Йънг, за 39:33 в своя полза. Левски не се даде и чрез Асен Великов, Алън Арнет и Марио Боянов стигна до 44:42 след 20 минути игра.

След паузата Лъчезар Димитров, Златин Георгиев, Алън Арнет и Златин Георгиев увеличиха преднината на Левски до 10 точки за 55:45. Въпреки усилията на Брандън Йънг, тимът на Димитър Ангелов фиксира 68:56 в своя полза в края на третата четвърт след тройка на Алън Арнет.

През последните 10 минути Брандън Йънг сведе пасива на ЦСКА до 8 точки, но тройка на Лъчезар Димитров вдигна феновете в „синьо“ на крака след 77:65. „Червените“ все пак намериха сили и се доближиха само 4 точки за 77:81 чрез Драган Зекович, Таменанг Чо и Алекс Симеонов. Последваха пропуски и грешки от двете страни преди Серхий Павлов да направи 83:76 в полза на Левски след неспортменски фаул на Таменанг Чо 20 секунди преди края. Алън Арнет и Асен Великов сложиха точка на спора с крайното 86:81 в полза на Левски.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

9 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Посвещавам тази победа на целия отбор, на целия клуб, на цялото ръководство. Ние много се борихме за нея. Днес не играхме добре, имахме много брак в действията си, но спортният шанс бе с нас. Понякога това е най-важното, особено в мачове като тези. За нас наистина е невероятно постижение това, което направихме. Сега ще празнуваме, а скоро ще се върнем към тренировките. В първенството ще дадем всичко от себе си“, добави още гардът след успеха на своя тим на финала с 86:81. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани