5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛевски взе мач №1 от серията за бронза в НБЛ (видео)

Левски взе мач №1 от серията за бронза в НБЛ (видео)

Венцислав Петков и Христо Захариев комбинираха 46 точки за успеха на столичани срещу Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски направи важна крачка към бронза в НБЛ. В столичната зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов се наложи над Спартак Плевен с 96:88 в първия мач от серията за 3/4-то място в шампионата при мъжете.

НАЙ-ДОБРИ: Христо Захариев и Венцислав Петков реализираха по 23 точки за Левски. Адонте Паркър добави 19. Цветомир Чернокожев финишира с 12 точки.

Николай Стоянов бе най-добър за Спартак Плевен с 26 точки. Димитър Маринчешки вкара 14. Максим Корниенко се отчете с 13 точки и 7 борби. Николай Маринов и Джервон Пресли останаха с по 11, като последният грабна и 10 борби за дабъл-дабъл.

И ОЩЕ: В групата на Левски за двубоя не бяха Чавдар Костов, Ивица Радич и Марио Литъл. В игра не се появи и Йордан Минчев.

РАЗВИТИЕТО: Плевенчани започнаха силно и дръпнаха с 15 точки за 22:7, водени от Максим Корниенко, Николай Стоянов и Николай Маринов. Домакините все пак се вдигнаха и стигнаха до 21:26 чрез Николай Михайлов, Асен Великов и Венцислав Петков. Николай Маринов пък оформи 28:21 в полза на гостите в края на първата част. През втория период столичани направиха серия от 13-2, дело на Венцислав Петков и Николай Михайлов, за да вземат лидерството за 34:30. Надлъгването продължи до финалните секунди на полувремето преди Цветомир Чернокожев да фиксира 46:45 в полза на домакините.

След паузата Левски стигаше до двуцифрен аванс на няколко пъти чрез Христо Захариев, Цветомир Чернокожев и Адонте Паркър, но съперникът не се отказваше и сведе пасива си до 6 точки с успешни акции на Коча Йовович, Симеон Илиев и Джервон Пресли за 70:76 след 30 минути. През последната четвърт Николай Стоянов, Димитър Маринчешки и Джервон Пресли държаха Спартак близо, но „сините“ не изпуснаха инициативата. 

И ОЩЕ: Напрежението се покачи в последните секунди на срещата след отсъдено техническо на Максим Корниенко. След финалната сирена Джервон Пресли и Зейн Ноулс се спречкаха, докато останалите им съотборници се поздравяваха в средата на паркета. Само бързата намеса на двата щаба предотврати сериозен инцидент.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията за бронза в НБЛ се играе до две победи от три двубоя. Следващият мач между Спартак Плевен и Левски ще бъде на 5 май (неделя) от 18.00 ч. в зала „Балканстрой“. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Пълен запис можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани