8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАЛеброн тъгува за Джейсън Кид, той отива в Далас

Леброн тъгува за Джейсън Кид, той отива в Далас

48-годишният специалист се разбра с Маверикс за четири сезона

Далас не се забави много с избора на нов треньор след раздялата с Рик Карлайл. Според медиите отвъд океана, Маверикс ще поверят тази позиция на шампиона в НБА с тима от Тексас през 2011 г. Джейсън Кид. 

Според информацията, договорът между двете страни ще бъде за срок от четири години. Кариерата на Джейсън Кид е свързана с Далас, след като той е избран в драфта на НБА под №2 от Маверикс през 1994 г., но след два сезона е трейднат във Финикс. Следват пет години при „слънцата“ и още седем в Бруклин. През 2008 г. се завръща в Далас, за да триумфира в лигата преди 10 години. Оставя следа и в Ню Йорк.

На треньорството Джейсън Кид се отдава през 2013 г., като тогава стартира при „мрежите“. След година поема Милуоки, а пред погледа му блести Янис Адетокунбо, който по-късно става двукратен носител на приза MVP в НБА. През последните два сезона 48-годишният специалист е част от щаба на Лейкърс, с който достига до шампионски пръстен през 2019/2020.

Новото предизвикателство за Джейсън Кид развълнува лидера на „езерняците“ Леброн Джеймс, който изрази разочарованието си от раздялата с наставника, но му пожела успех.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани