13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАЛеброн стана вторият най-добър стрелец зад дъгата в плейофите на НБА (видео)

Леброн стана вторият най-добър стрелец зад дъгата в плейофите на НБА (видео)

Краля подобри постижение на Рей Алън, Лейкърс биха Хюстън за 1-1 на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс спечелиха за първи път в полуфиналите на Западната конференция на НБА. “Езерняците” победиха Хюстън със 117:109, за да стигнат до 1-1 победи във втория етап на плейофите в най-силното първенство в света.

И ОЩЕ: Леброн Джеймс продължава да твори история в НБА. Краля измести от второто място във вечната ранглиста по отбелязани тройки легендата Рей Алън и вече има общо 386 отбелязани стрелби зад дъгата в елиминациите. Лидер е Стеф Къри с общо 470 тройки.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Дейвис разписа с 34 точки за Лейкърс, които допълни с 10 борби. Леброн Джеймс бе близо до трипъл-дабъл – 28, 11 борби и 8 асистенции. Маркийф Морис завърши с 16 точки и 5 борби.

Джеймс Хардън бе най-резултатен за Хюстън с 27 точки и 7 асистенции. Ерик Гордън се отчете с 24. Пи Джей Тъкър остана с 18 точки и 13 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Лейкърс стартираха ударно и чрез Леброн Джеймс и Антъни Дейвис си осигуриха аванс от 21 точки през първото полувреме. Рокетс обаче не се предадоха и чрез Ерик Гордън и Пи Джей Тъкър обърнаха до 92:90. Отговорът на тима от Ел Ей не закъсня, като през последната четвърт той направи серии от по 8-0 и 9-0, с които си заслужи успеха в двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №3 между Лейкърс и Хюстън ще бъде на 9 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ХЮСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани