5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс в Топ 4 по асистенции в НБА за всички времена...

Леброн Джеймс в Топ 4 по асистенции в НБА за всички времена (видео)

4-кратният шампион в лигата стана и първият играч в историята, достигнал до трипъл-дабъл в 20-тата си година

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Леброн Джеймс се доближи на 89 точки от рекорда на легендата Карим Абдул-Джабар, който е реализатор №1 в НБА за всички времена. Освен това, 4-кратният шампион в лигата се изкачи до четвъртото място във вечната ранглиста по асистенции. Това се случи при успеха на неговия Лос Анджелис Лейкърс над Ню Йорк със 129:123 след продължение в „Медисън Скуеър Гардън“.

И ОЩЕ: В този мач 38-годишният баскетболист направи общо 11 асистенции, с което измести от Топ 4 в списъка Стив Неш и вече има общо 10 338 завършващи подавания в кариерата си. Преди него са само Крис Пол, Джейсън Кид и Джон Стоктън.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс стана и първият играч в история на НБА, достигнал до трипъл-дабъл в 20-тата си година. Това се случи, след като той допълни сметката си с 28 точки и 10 борби.

Не стигнах до този момент в кариерата си, мислейки за рекорди или колко точки имам, какъвто и да е случаят. Просто играя по правилния начин. Подхождам към играта всяка вечер, опитвайки се да върша всичко, както трябва“, заяви Леброн Джеймс след срещата.

От неговите съотборници Антъни Дейвис се разписа с 27 точки и 9 борби. Руи Хачимура вкара 19 плюс 9 борби.

Джейлън Брънсън бе над всички за Ню Йорк с 37 точки и 6 асистенции. Джулиъс Рандъл добави 23, 12 борби и 5 асистенции. Имануел Куикли остана с 19 точки и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: 1.41 мин. преди края на редовното време Лейкърс имаха аванс за 114:108 след като Леброн Джеймс бе точен. Никс обаче стигнаха до продължение след серия от 6-0, дело на Джейлън Брънсън и Куентин Граймс, за 114:114.

В допълнителните 5 минути Денис Шрьодер, Антъни Дейвис и Ръсел Уестбрук бяха точни за 125:118. Усилията на Джейлън Брънсън до финалната сирена пък не стигнаха на домакините.

СТАТИСТИКА ОТ НЮ ЙОРК – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани