8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориЛатвия с Янис Тима и Дайрис Бертанс срещу България

Латвия с Янис Тима и Дайрис Бертанс срещу България

Очаква се двамата да пристигнат в Рига в петък

Латвия ще може да разчита на две от звездите си Янис Тима и Дайрис Бертанс за решаващите мачове от европейските квалификации в края на седмицата. Двамата ще се присъединят към лагера на представителния си тим в петък (19 февруари), след като са получили разрешение от клубния си отбор Химки.

Това означава, че Янис Тима и Дайрис Бертанс ще бъдат на паркета срещу България на 20 февруари в решаващия и за двата състава мач по пътя към Евробаскет 2022. Срещата е с начален час 19.30 и ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ 3. Освен това, латвийците ще играят на 22-ри срещу Гърция, а в същия ден националите ще излязат срещу Босна и Херцеговина.

Латвия и България имат еднакъв актив в група H на пресявките – по 1 победа и 3 загуби. Те ще си оспорват третото място в този поток. “Лъвовете” имат предимство от 6 точки от първия двубой в Ботевград.

„Доволни сме от новината за Янис и Дайрис, това означава, че СЪСТАВЪТ НИ ще се събере. Баскетболът обаче е отборна игра и способността ни да се борим срещу България и Гърция ще зависи от работата на целия тим. Подготвяме се за това с всички възможни средства“, заяви селекционерът на Латвия Робъртс Щелмахерс.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани