21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориЛатвия с големи надежди Янис Тима да излезе срещу България

Латвия с големи надежди Янис Тима да излезе срещу България

В лагера на латвийците очакват окончателен отговор от Химки до дни

В латвийския национален отбор работят усилено по преговорите с Химки за присъединяването на двама баскетболисти към лагера на представителния тим за предстоящите европейски квалификации. Според генералният секретар на местната федерация Каспарс Кипърс, има по-голяма вероятност Янис Тима да бъде пуснат за мачовете в Рига срещу България на 20 февруари и срещу Гърция на 22-ри. 

Според информацията, по-малък е шансът Дайрис Бертанс да облече екипа на латвийския национален отбор за решаващите срещи от група H на пресявките. Окончателен отговор и за двамата се очаква от руска страна след следващия мач на Химки от Евролигата на 18 февруари срещу Баскония.

Освен това, стана ясно още, че Роландс Смитс няма да играе за Латвия в края на тази седмица, тъй като все още има определени здравословни проблеми. Тежкото крило спечели Купата на Краля с Барселона преди два дни в Мадрид.

Селекцията на Робъртс Щелмахерс има да наваксва пасив от 6 точки срещу България, допуснат след драматичната загуба от “лъвовете” в Ботевград със 104:110 след две продължения през февруари 2020 г. В група H и двата състава са с еднакъв актив – по 1 победа и 3 загуби. Лидери са Босна и Херцеговина и Гърция с по 3 успеха и 1 поражение.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани