5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАЛамаркъс Олдридж слага край на кариерата си в НБА на 35 години...

Ламаркъс Олдридж слага край на кариерата си в НБА на 35 години (видео)

211-сантиметровият баскетболист е решил да се оттегли незабавно заради проблем със сърцето

На 35 години Ламаркъс Олдридж слага край на професионалната си кариера в НБА. Това обявиха медиите отвъд океана, а самият той получи подкрепата и на настоящия си отбор Бруклин.

Според информацията, 211-сантиметровият баскетболист е решил да се оттегли незабавно, заради проблем със сърцето. Последният мач на Ламаркъс Олдридж остава този срещу Лейкърс на 10 април.

„Сега се чувствам по-добре, но това, което преживях по време на мача с Лейкърс, е едно от най-лошите неща в целия ми живот“, признава самият той.

Ламаркъс Олдридж попада в НБА през 2006 г., след като е избран в драфта под №2 от Чикаго, но след това е трейднат в Портланд. С екипа на Трейл Блейзърс преминават първите му девет сезона в лигата. От 2015 до 2021 г. защитава цветовете на Сан Антонио, а през март подписва с „мрежите“.

На сметката си Ламаркъс Олдридж има 7 участия в Мача на звездите в НБА. Попада два пъти във Втория най-добър отбор и три пъти в Третия най-добър състав. За 15-те си сезона в най-силното първенство в света има спечелени около $211 млн.

На НБА Ламаркъс Олдридж оставя средно по 19.4 точки, 8.2 борби, 2 асистенции и 1.1 чадъра в общо 1029 двубоя.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани