11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Тити Папазов: Момчетата заслужават всички хора, които обичат Левски,...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Тити Папазов: Момчетата заслужават всички хора, които обичат Левски, в петък да дойдат и да ги подкрепят

Приемаме много тежко и отговорно дисквалифицирането от Балканската лига, каза още президентът на Левски

Момчетата заслужават всички хора, които обичат Левски, в петък да дойдат и да ги подкрепят. С който от двата тима да играем, те ще бъдат фаворити. Но аз знам, че хората обичат Левски, ако наистина дойдат в залата, ще бъде кошмар и за едните и за другите, които и да са те. Като започнахме годината, се надяхме да бъдем в осемте отбора, за да бъдем на Купата. След лошото начало играем от мач на мач по-добре„, коментира президентът на баскетболния Левски Константин Папазов – Тити след победата над Черноморец и класирането за финала за Купата на България в „Арена София“.

ЦСКА в момента играе най-добрия баскетбол. Ние имаме едно предимство пред всички останали, че играем много освободено. Успяхме да съберем Асен Великов и Златин Георгиев заедно. Хора, които обичат Левски, с огромен житейски и игрови опит. Предимство е и това, че най-старите в отбора за изключително добронамерени и позитивни към децата. Не сме направили някакво геройство. Нашите ходове са били следствие само на едно – ние имаме осми или девети бюджет в лигата, защото тази година за нас беше година, в която да го има Левски и да печелим време някой да се закачи„, продължи Папазов.

„Аз само моля едно, ако досега не сме заслужавали, в два поредни дни показахме, че момчетата трябва да бъдат подкрепени. Не искам да доказвам на никой и на нищо кой и какво е Левски. До този момент не сме имали подкрепата може би, защото не бяхме натрупали необходимото доверие. Когато започваше сезонът, не ни брояха за живи. Такава беше логиката. Само че с много добрата работа на Митко и Божо, и огромната помощ, която имат от Асен и Златин, невероятно удачният избор на чужденци, то има баланс в живота. Това е шести пореден финал за Левски, гледа някои си смятат кой колко има,но да не смятаме, ако трябва да смятаме, ще се срамуват„, каза още президентът на „сините“.

За да не бъда фалшив ще кажа, че предпочитам да играем срещу ЦСКА. Не за друго, а защото тази зала и това наше суперхазартно решение, заслужават такъв финал. Зала „Арена София“ не е пълнена от повече от 6800 човека на баскетбол за бенефиса на Георги Младенов. Ние предприехме този огромен риск и затова вероятно предпочитам ЦСКА, а не защото се страхувам от едните или другите. Ако „синя“ България дойде тук да награди тези момчета, мисля, че можем да се противопоставим, на който и да е. Ако Балкан се класира, сигурно ще дойда 2000 човека от Ботевград.

Аз смятам, че ние каквато съдба имаме, същата съдба има и ЦСКА. Те 13 години се бореха да дойде този миг, за да може сега някой да преценява кой е спонсор и кой не е. Абе вие отивате заради името, заради емблемата Росен Барчовски, заради син на една от най-големите легенди във футбола Чакмаков. Тези деца носят името на ЦСКА, какво значение има кой е спонсор? Докога ще бъдем толкова дребни? Докога“, попита Папазов.

На въпрос за дисквалифицирането на Левски от Балканската лига, Константин Папазов коментира:

Приемаме го много тежко и много отговорно. Ето казвам ви. Ние бяхме пред възможността да играем в два поредни дни в Косово и поставихме само едно условие – втория мач да го играем от 17:00 часа местно време, за да можем да се приберем. Ние също мечтаехме за Купата. Жребият ни размина с фаворитите Балкан и ЦСКА. Надявахме се Черноморец да победи и тъй като в два поредни мача ги надиграхме категорично, псхилогочески да имаме предимство. Безкрайно уважение към г-н Шай Щрикс. Прави героизъм. Но, когато се смени форматът на Купата, достатъчно много мачове бяха сменени преди това. Като не желаят да ни дисквалифицират. Приемаме с достойнство тази оценка и това наказание, и се надяваме да бъдат снизходителни догодина, ако ни поканят или ние искаме да играем.

По повод плановете му да присъства на мача между Партизан и Олимпиакос в Евролигата, Папазов заяви шеговито:

Чудя се дали е лудост да се обадя, че има бомба в залата, работя в тази посока. Мисля, че обаче трябва да бъдем коректни. Желко Обрадович може и без мен, аз не мога без него.“

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани