13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Росен Барчовски: Убийствено зрелище

КУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Росен Барчовски: Убийствено зрелище

Исках моите играчи да ми подарят финал, защото срещу Левски ще стане още по-голям празник за баскетбола, заяви треньорът на ЦСКА

Исках моите играчи да ми подарят финал, защото срещу Левски ще стане още по-голям празник за баскетбола. Това е най-голямата ни победа – огромният риск да играем тук, видяхте, много хора имаше. Тези хора не могат да се съберат в „Универсиада“, баскетболна публика, с много деца. Това е най-важното“, заяви треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след успеха над Балкан с 82:80 в драма с продължение на полуфиналите за Купата.

Мачът беше убийствено зрелище. Страшна битка. Поздравления и за двата отбора. Не е моментът да се говори за слабости, имаме такива, както ние, така и те. Най-страхотният момент бе при 6 точки за тях. Проявихме характер и победихме в продължението. Всеки има своя ден, някой – по-слаб, друг – по-силен. Не искам да коментирам. Най-важно е да се коментира този мач като зрилище. Рядко има в българския спорт такова нещо“, добави наставникът на „червените“, които ще играят първи финал за Купата от 2005 г. насам.

Много физически мач, страшна сила. Те са много добър отбор, бяха се подготвили много. На 1/4-финалите спестиха сили, ние хвърлихме много, особено Брандън Йънг, Таменанг Чо, Зейн Ноулс, Алекс Симеонов. Тези хора се изтощиха много, но събраха сили. Като си спомня преди няколко месеца как играехме и къде бяхме, чак не мога да повярвам. Мечтаех си го, знаех, че работим в правилна посока, но не знаех, че толкова бързо ще стигнем до финал„, допълни Росен Барчовски.

Те бяха се подготвили за Таменанг Чо, но и сложиха един от най-добрите защитници в България. Ицо е пословичен, известен с това. Чо не беше играл срещу такъв защитник и това го лимитира. Само, че в решителните моменти се появи с няколко коша, особено този накрая. Лява ръка, не знам как влезе, ама влезе“, каза още той.

1993 г. бях в чужбина, не съм гледал последния финал между Левски и ЦСКА за Купата, призна специалистът.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани