9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Левски преодоля съпротивата на Черноморец и е на финал...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Левски преодоля съпротивата на Черноморец и е на финал за Купата

Столичани ще се борят за трофея за шеста поредна година

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски се класира на финал в турнира за Купата на България за шеста поредна година. В „Арена София“ отборът на Димитър Ангелов преодоля съпротивата на Черноморец със 77:73 в първия мач от полуфиналите в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет завърши с 20 точки за Левски. По 13 добавиха Джон Флорвиъс и Серхий Павлов, като вторият овладя и 11 борби. Лъчезар Димитров се отчете с 10 точки и 9 асистенции.

Джордан Тъкър бе над всички за Черноморец с 29 точки и 8 борби. Мунис Туту остана със 17 и 8 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: „Сините“ започнаха ударно и след 10 минути вече водеха с 25:11 след силна игра на Серхий Павлов, Асен Великов и Лъчезар Димитров. „Акулите“ стартираха втория период със серия от 18-4, дело на Макол Моайен, Джордан Тъкър, Георги Боянов и Мунис Туту, за да поставят равенство на таблото за 29:29. Левски отговори с няколко успешни акции на Джон Флорвиъс и Алън Арнет за 38:31 в своя полза. Мунис Туту все пак доближи Черноморец на 1 точка, но тройка на Момчил Кадиев фиксира 42:38 за столичани след едно полувреме.

След паузата бургазлии не се отказваха и чрез Мунис Туту, Макол Моайен, Джордан Тъкър и Георги Боянов обърнаха за 51:50. Левски обаче отново излезе напред чрез Джон Флорвиъс и Алън Арнет за 60:57. В последната четвърт надлъгването продължи преди Серхий Павлов да вкара, а след него с тройка и Златин Георгиев вдигна феновете на Левски в залата след 74:67. В края заради изчерване на лимита си от фаулове мачът не завършиха Георги Боянов и Макол Моайен за Черноморец, както и Асен Великов за тима от столицата. Във финалните моменти Левски издържа и спечели, оформяйки крайното 77:73.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 24 март (петък) от 19.00 ч. в „Арена София“ Левски ще излезе срещу победителя от двойката ЦСКА/Балкан във финала на турнира за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани