10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Левски на полуфинал след успех над Берое (ВИДЕО)

КУПА БЪЛГАРИЯ 2023: Левски на полуфинал след успех над Берое (ВИДЕО)

Столичани се наложиха над Берое

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски стана вторият полуфиналист в турнира за Купата на България. Отборът на Димитър Ангелов се наложи над Берое с 85:78 във втория 1/4-финал от надпреварата, който се проведе в „Арена София“.

НАЙ-ДОБРИ: Алън Арнет вкара 27 точки за Левски. Джон Флорвиъс добави 13 и 5 борби. Златин Георгиев се разписа с 12 точки и 5 борби. Серхий Павлов се отчете с 11 и 7 борби.

Дариъс Хол бе най-резултатен за Берое със 17 точки и 6 борби. Даниел Пюрифой оформи дабъл-дабъл – 19 и 12 борби. Александър Тодорович остави срещу името си 11 точки. Келси Барлоу остана с 10.

РАЗВИТИЕТО: Левски взеха аванс още в първите 10 минути, водени от дуото Златин Георгиев и Алън Арнет, за да излязат напред с 23:14. До почивката столичани запазиха преднината си, въпреки усилията на Александър Тодорович и Дариъс Хол, за да фиксират 45:34 в своя полза.

След паузата „сините“ достигнаха до преднина от 15 точки след успешни акции на Алън Арнет, Николай Михайлов и Джон Флорвиъс. Берое се доближи на 11 точки чрез Даниел Пюрифой, Келси Барлоу и Робърт Георгиев. Левски обаче не допусна тя да падне под 10 точки, а кош на Алън Арнет постави на таблото 63:49 след 30 минути игра. В последната четвърт старозагорци сведоха изоставането си до 5 точки чрез Робърт Георгиев, Александър Андреевич, Даниел Пюрифой и Дариъс Хол за 74:79. Алън Арнет и Джон Флорвиъс подпечатаха успеха на Левски, оформяйки крайното 85:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите в турнира за Купата на България Левски ще излезе срещу Черноморец. Срещата ще бъде утре (22 март) от 18.00 ч. в „Арена София“.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Повод за усмивка има и това е, че не загубихме с 30 точки. Голяма мъка за гледане, убеден съм. Говоря за моя отбор. Не може да влезем в нападение. Не си знаем комбинациите, не си знаем нищо. Това е… Да, сменихме играчи, но както казах и преди, не може без да се тренира. Каквито и проблеми да има един отбор, те не са фатални, те са временни. Момчетата в никакъв случай не трябва да спират да тренират. Явно аз не мога да им въздействам, ако може приятели, родители да им обяснят„, каза след двубоя от 1/4-финалите за Купата в София треньорът на Берое Бойко Миленков, чийто тим загуби от Левски със 78:85.  […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани