8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: След драма и прекъсване, ключова защита на Радич прати...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: След драма и прекъсване, ключова защита на Радич прати Левски на финал

Столичани ще се борят за трофея за пета поредна година

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След много драма, прекъсване, изгонени и ексцесии, Левски се класира на финал в турнира за Купата на България за пета поредна година. В „Арена Ботевград“ отборът на Тити Папазов спечели със 74:73 срещу Балкан във втория полуфинал в турнира, който бе спрян за около 30 минути.

НАЙ-ДОБРИ: Марио Литъл се отчете с 27 точки и 5 борби за Левски. Венцислав Петков добави 12 и 6 борби. Ивица Радич приключи с дабъл-дабъл – 10 точки и 13 борби.

Крисчън Джоунс бе най-добър за Балкан с 27 точки и 16 борби. Амад Рори вкара 17. Дерик Маркс остана с 13 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава се захапаха още от началото и стояха близо един до друг преди Марио Литъл и Лъчезар Димитров да изведат Левски напред с 21:17 в края на първата част. През втория период ботевградчани заличиха пасива си чрез Крисчън Джоунс и Илиян Пищиков, но Венцислав Петков, Николай Михайлов и Ивица Радич дадоха преднина на шампионите за 32:25. След като столичани дръпнаха с 9 точки, домакините намалиха до 34:38 чрез Крисчън Джоунс и Дерик Маркс. Далечен снаряд на Венцислав Петков фиксира 41:34. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Венцислав Петков увеличи преднината на Левски до 10 точки. Напрежението в залата се покачи след две технически нарушения за симулация на Дерик Маркс и Димитър Димитров, след което към терена полетя бутилка. Амад Рори, Крисчън Джоунс и Крис Минков обаче поставиха поредно равенство за 53:53 след 30 минути. През последната четвърт кош на Джоунс изведе „зелените“ напред с 55:53. В графата с технически влезе и помощник-треньорът на Левски Димитър Ангелов, а Амад Рори не сбърка за 56:53. Две успешни акции на Марио Литъл върнаха аванса на Левски за 59:58. Отсъденият пети фаул на Димитър Димитров и последвалото негово техническо отново взривиха публиката в залата, но Балкан се върна чрез Амад Рори и Крисчън Джоунс за 68:64 2.55 мин. преди края. Марио Литъл обаче не трепна за 67:68, но Джоунс заби в коша на съперника за 70:67. 1.15 мин. преди края Цветомир Чернокожев с тройка изравни за 70:70. 48.8 секунди преди сирената Асен Великов реализира за 74:70 за Левски. 

ЕКСЦЕСИИ: 48 секунди преди края след изгонване на Дерик Маркс от залата емоциите стигнаха до червено, след като един от феновете се опита да влезе на паркета, но бе спрян с усилията на охраната в залата. Срещата бе прекъсната за кратко, а зрителите бяха предупредени, че спортното съоръжение може да бъде изпразнено. Марио Литък пък се озова на паркета, след като секунди преди това се доближи до Небойша Видич и играчите на Балкан. Залата напуснаха още Видич и един от помощниците му Преслав Пешев, Литъл бе наказан с техническо.

Малко след това имаше и физически сблъсъци между фенове на двата състава в близост до игрището, което прекъсна срещата за около 30 минути. Все пак мачът бе подновен с фенове в спортното съоръжение, по решение на съдиите.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Прекъснаха Левски – Балкан заради ексцесии

След подновяването на играта 20 секунди преди сирената тройка на Дивон Уошингтън намали до 73:74. 8.4 секунди преди сирената топката бе за Балкан, но Ивица Радич с решителна защита блокира Амад Рори и това бе всичко. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 март (понеделник) от 19.00 ч. Левски ще се изправи срещу Рилски спортист в спора за Купата на България в Ботевград.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани