10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Рилски на финал за Купата за пети път в...

КУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Рилски на финал за Купата за пети път в историята си

Самоковци елиминираха Берое от битката за трофея

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист се класира на финал в турнира на Купата на България за четвърти път през последните седем години и общо пети в историята си. В „Арена Ботевград“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Берое с 99:71 в първия полуфинал от тазгодишната надпревара.

И ОЩЕ: Рилски има във витрината си 3 Купи на България през последните шест години – от 2016 г. в Ботевград, от 2018 г. във Велико Търново и от 2021 г. в Панагюрище. Освен това, отборът от Самоков има и сребро от 2010 г. в Ямбол.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 23 точки за Рилски спортист, от които 5 тройки. Деян Карамфилов добави 16. Алекс Симеонов се отчете с 13 точки, 6 борби и 5 асистенции. Брендън Браун и Ей Джей Хес вкараха по 11, като първият направи и 5 асистенции. Мирослав Васов се разписа с 10 точки.

Джордан Бърнс бе най-резултатен за Берое с 19 точки. Дамян Минков остави срещу името си 13. Антон Кук и Александър Янев останаха съответно с по 12 и 10 точки, като последният грабна и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рилецо първи взе нещата в свои ръце и поведе с 13:7 чрез Павлин Иванов и Алекс Симеонов. Берое обаче не се забави и чрез Джордан Бърнс и Мартин Сотиров обърна до 19:15. Самоковци на бърза ръка си върнаха водачеството чрез серия от 15-0, дело на Брендън Браун, Трей Портър и Павлин Иванов, за да фиксират 30:19 в края на първата част. През втория период преднината на вицешампионите стана 13 точки преди Берое да намали до 34:39 чрез Александър Янев, Седариан Рейнс и Джордан Бърнс. Деян Карамфилов и Мирослав Васов държаха Рилски напред, но старозагорци се озоваха на 4 зад съперника след успешни акции на Седариан Рейнс и Обина Олека. Брендън Браун с далечен снаряд постави на таблото 49:42 в полза на своя тим. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Рилски направи серия от 11-0, дошла от Трей Портър, Алекс Симеонов, Брендън Браун и Мирослав Васов, за 18 в повече. „Зелено-белите“ намалиха до 13 точки, но отборът от Самоков стигна до +20 чрез Павлин Иванов, Алекс Симеонов, Трей Портър и Мирослав Васов. Дамян Минков и Антон Кук оставиха надежди на Берое след 65:77. През последната четвърт последните носители на Купата не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата с крайното 99:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 март (понеделник) от 19.00 ч. Рилски спортист ще се изправи срещу победителя от двойката Левски/Балкан във финала за турнира за Купата на България.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – БЕРОЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани