12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияКУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Тити Папазов: Тежко ранени сме, но това ни амбицира

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Тити Папазов: Тежко ранени сме, но това ни амбицира

Няма нищо нелогично в успеха на Рилски спортист, бе мнението на наставника на Левски Лукойл

Когато обективно си надигран, трябва да признаеш. Съперникът абсолютно категорично и заслужено спечели трофея, няма нито нотка на съмнение. Рилски е отборът, който беше най-подготвен, най-много заслужаваше и който игра най-добър баскетбол на Финалната осмица. Няма нищо нелогично в успеха на Рилски спортист. Опитахме се да се противопоставим и да доминираме под коша, но не успяхме. Място за оправдание няма, има обективни причини. Ние не се намираме в най-доброто си състояние, но това по никакъв начин не може да омаловажи заслужения успех на тима от Самоков. Поздравявам Петър Георгиев, защото той е човекът, който заслужава най-много от всички. След това и Людмил Хаджисотиров, който е подготвил и селектирал този отбор“, коментира пред Max Sport треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след загубения финал за Купата в Панагюрище.

Остават ни два месеца, в които да се подготвяме и да достигнем тяхната класа. В момента те са по-класни от нас и трябва да си го признаваме, да го анализираме и да работим, ако искаме да се борим за титлата в НБЛ. По никакъв начин не отписвам Балкан, Берое и Черноморец. Всички имат амбиции и в един момент ще бъдат в по-добро състояние“, каза още наставникът на столичани, които отстъпиха във финала с 69:87.

Имаше един период, в който не тренирахме преди 15-тина дни. Имахме контузени играчи, но не искам по никакъв начин това да служи като оправдание. Имаше един микроцикъл при 53:40, в който получихме нокаутираща серия от 9-0 след техническите нарушения и тройките на Павлин Иванов. В някаква степен можехме да разклатим тази доминация. Нямаше никакво съмнение в превъзходството на Рилски, дори и аз като треньор, който трябва да вярва в моя отбор до последно, не съм имал съмнения в тяхната доминация. Затова Левски нямаше как да спечели този мач. Това се дължи на много добрата игра на Рилски“, добави Тити Папазов.

Тежко ранени сме, но това ни амбицира да работим. Имаме потенциал, не искам да търся оправдания в нищо, но силно се надявам до края на сезона всичко да е стабилно от всяко едно естество. Най-вече се молим на късмет и да сме живи и здрави, за да работим в пълен състав. Тогава имаме по-голям потенциал да се противопоставим на добрата игра на Рилски“, завърши специалистът.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2021: Рилски върна Купата в Самоков след 3-годишна пауза

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани