9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаКупата на Краля отново във витрината на Барселона (видео)

Купата на Краля отново във витрината на Барселона (видео)

Каталунците взеха отличието за 27-ми път в своята история след победа в лудо "Ел Класико"

Барселона триумфира с втора поредна Купа на Краля в Испания. Каталунците ликуваха в поредния спектакъл с марка „Ел Класико“, след като обърнаха Реал Мадрид с 64:59 във финала на турнира, който се проведе в Гранада.

Никола Миротич поведе колоната на реализаторите за Барса с 19 точки и 5 борби, като заслужи званието MVP на финалите. Рокас Якубайтис добави 12. Брандън Дейвис се отчете с 10 точки.

Томас Юртел бе най-добър за Реал Мадрид с 10 точки. С по 8 останаха Алберто Абалде и Габриел Дек, който в последните секунди пропусна да изравни при поднасяне при 59:61.

Отборът на Шарунас Ясикевичус не приличаше на себе си през първото полувреме, след като допусна изоставане от 16 точки. Реал Мадрид се изстреля напред чрез Фабиен Козе, Томас Юртел и Найджъл Уилямс-Гос, за да фиксира 29:18 в своя полза. След паузата каталунците постепенно започнаха да топят изоставането си, а след 30 минути игра на таблото светеше 46:41 в полза на селекцията на Пабло Ласо. През последната четвърт щурмът на Барселона даде резултат, а Никола Миротич, Рокас Якубайтис и Брандън Дейвис изведоха тима си напред с 5 точки, което се оказа достатъчно. 

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани