13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаКрис Минков пред BBALL.BG: Всеки един от нас ще излезе за победата...

Крис Минков пред BBALL.BG: Всеки един от нас ще излезе за победата срещу Минск

Домакинството на Ботевград е успех за целия български баскетбол, казва още крилото на Балкан

Днес Балкан стартира участието си в квалификациите за Шампионската лига. В 20.30 ч. в “Арена Ботевград” тимът на Йовица Арсич ще излезе срещу шампиона на Беларус Минск в първия си мач от надпреварите, които ще продължат до 25 септември. Срещата можете да проследите в ефира на БНТ 3.

BBALL.BG се свързва с един от играчите на Балкан Крис Минков, за да ни разкаже как се подготвят в лагера на “зелените” за дуела, какво е настроението им и с какви очаквания ще излязат срещу Минск. Ето и какво сподели той:

– Вече повече от месец и половина сте заедно. Успяхте ли да се сработите?

– Със сигурност има какво още да се желае, тъй като отборът е почти изцяло подновен и трябва доста време, докато всички играчи се напаснат и свикнат с изискванията на треньора. Мисля, че с всеки изминал ден изглеждаме все по-сработени и готови за предстоящия сезон.

– Доволен ли си от подготовката, която направихте от началото на август?

– Да, смятам, че подготовката протече нормално. Имахме повече време този сезон и за физическата част. Може би единственият проблем беше, че чужденците пристигнаха по-късно заради коронавируса, но като цяло може да се каже, че всичко премина гладко.

– Успяхте ли да изчистите неточностите, чисто игрово, по време на контролите, които изиграхте?

– Не може да се каже, че сме изчистили абсолютно всички неточности за един месец, но мисля, че с желанието и старанието компенсираме за тях и нещата се получават. Надявам се, че с времето ще сведем неточностите до минимум.

– Какво означава за Ботевград да бъде домакин на квалификации в Шампионската лига?

– Това е уникално признание за отбора и за града, според мен, тъй като от всички кандидати, Ботевград беше единият от двата избрани за домакин. Такова нещо се случва за първи път в България и смятам, че е успех за целия български баскетбол. Единственото неприятно нещо е, че хората в града няма да могат да се насладят на живо на всички мачове, които ще се проведат.

– Заради коронавируса, в залата няма да бъде допускана публика. Ще ви липсват ли феновете?

– На 100% ще ни липсват, тъй като те са нашият шести играч и в много от мачовете са ни давали криле, за да можем да стигнем до крайния успех. Много съжалявам, че така се стекоха обстоятелствата и ще играем пред празни трибуни. Надявам се да можем да ги зарадваме, тъй като съм сигурен, че ще ни гледат по телевизията.

– Какво е мнението ти за първия съперник – Минск?

– Много силен отбор, с доста добри играчи. Доколкото знам са успели да задържат едно ядро от миналогодишния състав, което им помага доста за химията в отбора. Освен това, са започнали подготовка доста рано и вече са изиграли няколко официални срещи, което е огромен плюс за тях.

– Как оценяваш шансовете на Балкан да се класира в групите на Шампионската лига?

– Ние гледаме нещата мач за мач и сме фокусирани върху двубоя срещу Минск. Убеден съм, че всеки един от нас ще излезе за победата в тази среща. Въпреки класния противник, който ще срещнем, мисля, че имаме своите шансове срещу тях.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани