4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаКрило на Монако за Везенков: Той е страхотен играч

Крило на Монако за Везенков: Той е страхотен играч

Баскетболисти като него ме предизвикват да показвам най-доброто от себе си, казва още крилото на Монако

След 5 кръга звездата на Олимпиакос Александър Везенков е може би най-добрият играч в Евролигата. Българинът има на сметката си средно по 21 точки, 9.6 борби и 1 открадната топка при успеваемост в стрелбата от средно разстояние 65.8%, 46.7 зад дъгата и 81.2% от линията за изпълнение на наказателни удари.

В последния кръг гръцкият гранд допусна първа загуба в турнира на богатите след 76:81 срещу Монако у дома. В тази среща крилото се разписа с 13 точки и 7 борби, а срещу себе си имаше защитник като Джон Браун. Американецът се изказа ласкаво за национала.

Играчи като Везенков ме предизвикват да показвам най-доброто от себе си. Той е страхотен състезател и средните му показатели доказват това. Определено го приех лично. На позицията, на която съм, трябва да лимитирам баскетболисти като него до минимум“, заяви пред Еurohoops крилото на Монако, който се отчете с 9 точки, 4 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки в двубоя, който се проведе преди два дни в Пирея.

Монако развали перфектния баланс на Везенков и Олимпиакос в Евролигата (видео)

Снимки: Fosonline.gr/Olimpiacos B.C.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани