21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияКош със сирената донесе победата на Микс в ББЛ А група

Кош със сирената донесе победата на Микс в ББЛ А група

Баскетболистите в тъмни екипи надвиха Политехника след продължение

Микс записа трета победа от началото на сезона в регион Запад на ББЛ А група. В изключително драматичен мач, който се изигра в зала „Триадица“ тимът надви Политехника със 76:74. Двата отбора многократно си сменяха водачеството през цялото време, като съставът на Димитър Чанков спечели след кош със сирената в продължението.

След тази среща победителите са с баланс 3-10, докато тимът на Янко Янчев е с баланс 4-9.

Двубоят започна много оспорвано и със смени на водачеството, а след първата част баскетболистите в тъмни екипи водеха с 22:20. Повече от пет минути след началото на втория период обаче те така и не успяваха да се разпишат, докато Политехника вкара 14 безответни точки и на почивката се откъсна с 42:31.

След паузата играта бе сравнително равностойна, но преди заключителната четвърт Микс успя да намали за 50:55. Малко след това тимът възстанови и равенството за 55:55, след което обаче напрежението взе връх. Между Ивайло Константинов и Любомир Недков прехвърчаха искри, в резултат на което и двамата получиха технически нарушения. Санкцията обаче бе втора такава за гарда на Политехника, който трябваше да напусне принудително паркета. Въпреки че останаха с още един човек по-малко, символичните домакини успяха да поведат с 64:57, но близо минута преди края съперникът им отново изравни за 66:66. В оставащото време обаче никой от двата отбора не успя да се разпише и мачът бе пратен в продължение. Драмата продължи до последно и с нова серия от обрати. По всичко личеше, че двубоят отива към още пет добавени минути, но кош със сирената на Матей Митев донесе победата на Микс.

18-годишният Христо Бъчков бе в основата на успеха с 23 точки, 21 борби, 7 асистенции и 7 откраднати топки. Денис Василев реализира 16 точки, а с 10 и 8 борби е Валентин Анакиев.

За Политехника Апостол Щерев бе най-резултатен с 18 точки. Йордан Кирилов записа дабъл-дабъл от 13 точки и 12 борби, а по 12 точки вкараха Ивайло Константинов (8 асистенции, 8 грешки) и Даниел Христов (12 борби).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани