Костадинов и Паленсия не успяха в Испания

Крилото и колегите му загубиха за първи път в LEB Oro през този сезон

330

Константин Костадинов и Паленсия претърпяха първа загуба в Испания през този сезон. Българинът и отборът му паднаха от Гипускоа с 66:75 като гости в последния мач от 6 кръг в лига LEB Oro.

Крилото се включи от пейката и остана на паркета за Паленсия 10 минути, в които се отчете с 4 точки, 1 борба и 1 асистенция. При стрелбата си Константин Костадинов бе 2/4 от средно разстояние.

От неговите колеги Танер МакГрю бе най-резултатен с 16 точки и 6 борби.

Джъстин Яворски бе най-добър за Гипускоа с 18 точки.

Паленсия е с баланс от 5-1, което го поставя на второ място в LEB Oro. На 18 ноември Константин Костадинов и компания ще се изправят срещу Тау Кастело.

За Константин Костадинов предстои да се присъедини към лагера на националния ни отбор за мъже, който следващата седмица ще изиграе два мача от предквалификациите за европейското първенство през 2025 г. На 10 ноември в Коимбра „лъвовете“ ще гостуват на Португалия от 21.00 ч., а три дни по-късно (неделя, 13 ноември) от 16.00 ч. ще имат мач срещу Кипър в Никозия. Срещите ще бъдат предавани пряко в ефира на Нова спорт.

СТАТИСТИКА ОТ ГИПУСКОА – ПАЛЕНСИЯ

Предишна статияФен на Ню Йорк се сдоби с кола след изстрел от центъра (видео)
Следваща статияУникаха Малага и Дейвид Кравиш изнесoха лекция на Гранада в Испания
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."