8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаКостадинов и Паленсия вдигнаха Купата на принцесата в Испания (видео)

Костадинов и Паленсия вдигнаха Купата на принцесата в Испания (видео)

Първи трофей за крилото с екипа на „лилаво-сивите“

Константин Костадинов спечели първия си трофей с екипа на Паленсия в Испания. Българинът и неговите колеги вдигаха Купата на принцесата в страната, след като във финала на турнира се наложиха над Андора със 74:69 у дома.

В своя четвърти финал в надпреварата Паленсия записа трети триумф. Трофеят във витрината на „лилаво-сивите“ ще се нареди до тези от 2015 и 2016 г. От 2009 г. насам във финала на този турнир участват първите два отбора в класирането от края на първия етап в лига LEB Oro.

Днес крилото се включи от пейката за Паленсия, като се задържа на терена 10 минути. В тях националът се разписа с 1 точка и 1 борба, като бе 1/2 при стрелбата си от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Алек Уинтеринг вкара 18 точки.

Мичан Спейтс бе най-резултатен за Андора с 20 точки.

Срещата бе прекъсната за около час, заради проблем с един от кошовете в залата.

Домакините изнесоха по-силно второ полувреме, в което заличиха пасив от 8 точки и след 25:16 в последната четвърт стигнаха до пълен обрат. Константин Костадинов и компания използваха предимството си под двата ринга, грабвайки общо 38 срещу 23 борби за съперника.

СТАТИСТИКА ОТ ПАЛЕНСИЯ – АНДОРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани