Константин Костадинов стана най-добър млад играч на България

Крилото на Реал Мадрид е седмият баскетболист, който ще получи приза.

1267

Националът на България Константин Костадинов бе избран за Най-добър млад играч на страната за 2020/2021. В анкетата, проведена сред журналисти, гласовете са за играчи, които не са навършили 22 години или родени след 30 април 1999 г.

Юношата на Реал Мадрид е седмият баскетболист, който ще получи приза, носещ името на нашия колега Рачо Колев. Преди него тази чест получават Лъчезар Димитров, Цветомир Чернокожев, Иван Алипиев, Александър Везенков (4 награди), Димитър Димитров и Станимир Маринов.

В анкетата „Рачо Колев – едно сърце, една игра” гласовете си са дали представители на 15 медии. Константин Костадинов, който през февруари стана най-младият дебютант в представителния ни тим, има общо 36 точки, като изпреварва с 8 центъра на друг испански тим Естудиантес – Емил Стоилов.

Трети е победителят за 2019 г. Цветомир Чернокожев от словашкия Левице със 7 точки. Общо 12 талантливи баскетболисти са получили по един или повече гласове, което е добър атестат за наличието на млади и перспективни играчи.

Ето и кои са те:

Константин Костадинов (Реал Мадрид) – 36

Емил Стоилов (Естудиантес) – 28

Цветомир Чернокожев (Левице) – 7

Борислав Младенов (Римини) – 5

Иван Алипиев (Лойола) – 3

Михаил Комбаков (Берое) – 2

Марин Маринов (Балкан) – 2

Лъчезар Димитров (Черно море Тича) – 2

Мартин Йорданов (Черно море Тича) – 2

Константин Тошков (Левски Лукойл) – 1

Илиян Пищиков (Балкан) – 1

Кръстан Кръстанов (Ямбол) – 1

Предишна статияКармело Антъни сред най-добрите реализатори в НБА (видео)
Следваща статияЛевски Лукойл – Балкан – ударното начало на полуфиналите в НБЛ
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."