10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаКогато възрастта е само цифра! На 35 години Кайл Хайнс стана Защитник...

Когато възрастта е само цифра! На 35 години Кайл Хайнс стана Защитник №1 в Евролигата (видео)

Трети такъв приз в кариерата на баскетболиста на Армани Милано

Кайл Хайнс пребори най-добрите под двата ринга в Евролигата и стана Защитник №1 през 2021/2022. Това обявиха най-силната клубна надпревара на Стария континент.

35-годишният баскетболист на Армани Милано ще прибави към колекцията си от индивидуални награди трета такава за Най-добър защитник в Евролигата. Преди това той прибира приза през 2016 и 2018 г. като част от ЦСКА Москва.

Крилото на италианския тим се справи с конкуренцията на Еди Таварес (Реал Мадрид), Ник Калатес (Барселона), Пиерия Хенри (Фенербахче) и Брайънт Дънстън (Анадолу Ефес).

Американецът оставя на сметката на Армани Милано средни показатели от 8 точки, 5.3 борби, 1.8 асистенции, 0.7 откраднати топки и 0.7 чадъра в общо 36 мача в турнира на богатите през този сезон.

С Армани Милано Кайл Хайнс финишира трети в края на редовния сезон в състезанието, като тимът му достигна до баланс от 19-9. В плейофите обаче отборът на Еторе Месина отстъпи Анадолу Ефес с 1-3 победи в серията.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани