21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАКлючовият кош на Дейвис сред историческите изстрели за Лейкърс (видео)

Ключовият кош на Дейвис сред историческите изстрели за Лейкърс (видео)

Изпълнението на крилото се нарежда до някои от най-добрите, оставени от “езерняците” на съкровищницата на НБА

Решителният изстрел от тройката на Антъни Дейвис в мач №2 от финалната серия на Запад между Лейкърс и Денвър стана част от историята на клуба от Ел Ей. Изпълнението на крилото се нарежда до някои от най-добрите, оставени от “езерняците” на съкровищницата на НБА през годините. 

Ето и кои са те:

Карим Абдул-Джабар срещу Бостън през 1985 г.

Куката във въздуха на легендата Карим Абдул-Джабар във финала през 1985 г. е не просто обикновен изстрел, а кош с изключителна символика. Лейкърс губят осем сблъсъка с Бостън преди двата състава да се срещнат във финалите преди 35 години. В мач №6 от серията кошът на Карим Абдул-Джабар през Робърт Периш извежда “езерняците” до аванс от 12 точки минута преди края, а триумфът идва след 111:101. Следва титлата в НБА след 4-2 победи и край на проклятието срещу “келтите”.

Меджик Джонсън срещу Бостън през 1987 г.

Преди 33 години големият Меджик Джонсън показва на Бостън, че е роден победител. Куката на 5-кратния шампион в лигата 2 секунди преди сирената на мач №4 през Кевин МакХейл е с ключов принос за успеха на Лейкърс над Селтикс със 107:106. Кошът на Джонсън е сравняван с тези на Карим Абдул-Джабар, а тимът му повежда с 3-1 в серията, в която в крайна сметка ликува със златото.

Робърт Ори и тройката му в битката за Запада през 2002 г.

Робърт Ори демонстрира точния си мерник от разстояние във финалите в Западната конференция на НБА преди 18 години. Винаги на точното място в точното време. Неслучайно той печели 7 шампионски пръстена – два с Хюстън, три с Лейкърс и два със Сан Антонио. Играта на бившето крило е сред факторите за титлата на Лейкърс през 2002 г. В онзи мач Шакил О`Нийл не успява да вкара под коша, а топката се озовава в ръцете на Робърт Ори. След това всичко е история.

Дерек Фишър и 4-те секунди

Изстрелът на Дерек Фишър 0.4 секунди преди сирената след кош на Тим Дънкан в петия двубой от полуфиналите на Запад през 2004 г. си е като по учебник. За изненада на мнозина, тогава “езерняците” не поверяват отговорността на Коби Брайънт. Тогава тази роля е отредена на Фишър, който получава топката, обръща се и вкарва по невероятен начин за 74:73 и 3-2 в серията.

Рон Артест на точното място

Рон Артест вдига на крака “Стейпълс сентър” със страхотната си добавка в края на мач №5 от финалите на Запад срещу Финикс през 2010 г. Избор №16 в драфта на НБА, направен от Чикаго през 1999 г., е на правилното място след неуспешен опит за стрелба на Коби. С това отиграване Лейкърс стигат до победата със 103:101, а след това слагат точка на спора в серията със “слънцата” с 4-2.

Бомбата на Джери Уест

В битките за титлата в най-силното първенство в света през 1970 г. срещу Ню Йорк, Джери Уест праща третата среща в продължение с далечен снаряд от 18 метра. Въпреки това, Лейкърс губят мача и финалите.

Магията на Коби

В мач №4 от първия кръг на плейофите в лигата през 2006 г. Коби Брайънт съсипва Финикс със сензационен кош със сирената на продължението и оформя 99:98 за 3-1 победи. Сънс обаче стигат до пълен обрат за 4-3 в серията. Нищо необичайно за НБА.

Комбинацията Коби – Шак от 2000 г.

В последния дуел от финалите на Запад срещу Портланд през 2000 г. Лейкърс изостават с 16 точки 10 минути преди финалната сирена, но възкръсват със серия от 29-9. Върхът на емоцията в “Стейпълс сентър” е комбинация между Коби Брайънт и Шакил О`Нийл за 85:79 41 секунди преди сирената. Впоследствие, тимът от Ел Ей побеждава Индиана във финала с 4-2 победи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани