4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАКлипърс преодоляха трудностите и обърнаха Мемфис (видео)

Клипърс преодоляха трудностите и обърнаха Мемфис (видео)

"Ножиците" с първа победа след паузата за Мача на звездите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс спряха серията си от пет поредни загуби в НБА. На свой терен „ножиците“ се наложиха над Мемфис със 135:129, с което достигнаха до общо 34-та победа в лигата през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: Пол Джордж се разписа с 42 точки за Клипърс, допълнени от 11 борби, като бе 14/15 от линията за изпълнение на наказателни удари. Кауай Ленърд добави 34 и 10 борби. Ерик Гордън се включи от пейката със 17 точки.

Дезмънд Бейн бе най-резултатен за Мемфис с 30 точки и 6 асистенции. Тайс Джоунс финишира с 25 и 12 асистенции. Джерън Джаксън Джуниър остана с 24 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: В третия период Клипърс допуснаха 51 точки, като след края му изоставаха с 97:112. В последната четвърт обаче домакините се вдигнаха на финален щурм, който даде резултат. Серия от 17-0, дело на Пол Джордж и Кауай Ленърд, заличи пасива на „ножиците“ и ги изведе до обрат за 124:121, като до финалната сирена те не изпуснаха лидерството, за да достигнат до първата си победа след паузата за Мача на звездите в НБА.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 март Клипърс ще играят срещу Торонто, докато ден по-рано Мемфис ще излезе срещу Лейкърс.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – МЕМФИС 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани