8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАКливланд получи правата на Везенков в НБА

Кливланд получи правата на Везенков в НБА

Сделката около Джеймс Хардън засегна и крилото на Олимпиакос

Правата на Александър Везенков в НБА вече не са в ръцете на Бруклин. Това стана факт след трейда на Джеймс Хардън при “мрежите” преди два дни.

Според медиите отвъд океана, в сделката, включваща тимовете на Нетс, Хюстън, Индиана и Кливланд, правата за лигата отвъд океана на българина вече се държат от “кавалерите”. Бруклин избра Александър Везенков във втория кръг на драфта в НБА през 2017 г. под №57, но до този момент той остава в Европа.

25-годишното крило носи екипа на Олимпиакос, където стартира третия си сезон. През 2020/2021 Александър Везенков записва средно по 9.1 точки, 4.2 борби и 0.8 асистенции в общо 17 мача на гръцкия гранд в Евролигата, като може да се похвали с успеваемост в стрелбата от игра 44%.

206-сантиметровото баскетболист има договор с Олимпиакос до 2022 г., след като през миналото лято споразумението бе удължено. Преди това Александър Везенков защитава цветовете на испанския гранд Барселона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани